Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 11.99 лв.


Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 18.00 лв.

от Мария Иванова / дата: 08 апр 2018

Страхотна книга!

от Икономист под прикритие / дата: 26 дек 2011

До Dante's Inferno

А за това си прав, че трябва да се чете и то с разбиране.

от Икономист под прикритие / дата: 26 дек 2011

Леле колко се задълбочихте.
Относно цените:
1. Амазон акцептира милиони продажби всеки ден и може да си позволи да продава и подарява какво си поиска. Оборота е несравним с този в БГ.
2. В САЩ електронни книги се продават от десетина години насам.
3. Подаряват или продават на минимална цена на тези, които имат Киндъл все пак, който до преди няколко месеца си беше скъп и за оня свят!
4. Един сайт за продажба на електронни книги си има разходи и то не малки по подръжка, без да се взема предвид, че на всеки даунлоад, се заплаща такса към Адоб от порядъка на 1 лв. + годишен абонамент. Абонамента не знам колко е но със сигурност не е 20 лв.
5. Самият сървър контент също струва от порядъка на 10 000 евро.
6. Една книга се конвертира в Епуб за 3-4 часа, ако текста е гладък.

Преди година и половина имах желание да развия подобен бизнес. Добре, че не се хванах на това хоро.

от Венгер / дата: 26 дек 2011

Авторското право, както и дистрибуцията на интелектуални продукти в сегашния си вариант са мъртви. Абсурдно е да критикуваш хората, че предпочитат безплатното пред платеното. Ако няма легална българска електронна книга, това е проблем на авторите и издателите, не на читателите. Те ще си прочетат книгата независимо кой и дали изобщо някой взима пари за това.

от Dante's Inferno / дата: 26 дек 2011

Нямало безплатно. Напротив, има. Ако някой е дотолкова мазохистично наивен (за малко да кажа глупав), че поради някакво криворазбрано чувство за морал е решил да си плаща за нещо, което се намира навсякъде безплатно, нека го прави, но без да дава акъл на другите. А книгоиздателите в България хич не са за оплакване, но това е съвсем отделна тема...

Четец, след като купуваш редовно книги от Амазон (най-големият разпространител на електронни книги в света), не си ли забелязал, че дори там класически автори като Булгаков, Марк Твен, Стайнбек и т.н са пуснати или за безплатно сваляне или на съвсем символични цени /$0.99/? Амазон са и създатели на електронния четец Kindle. Как мислиш, защо продажбите им са толкова добри, след като голям процент от ел. книги, които продават са безплатни или евтини? А ти защо си свалял безплатни книги, след като си против това?
Вместо да се радвате, че съществуват и културни места в бг. нет пространството като ................/цензурирано от администратора/, плюете и говорите небивалици. Сигурно и филми от торент сайтовете не теглите безплатно? Хубаво, който е истински фен и има възможности е ясно, че ще отдели пари за кино и дивиди да си купи "Гладиатор", но стари класики като "Ухание в мрака" не се намират никъде освен в тези сайтове. Е, какво? Да гледаме само новите филми по кината, по голямата част от които са бози или да "откраднем"?
Който има афинитет към четенето ще плати и скъпо за ел. вариант на една книга, ако това е единственият вариант, а който няма... той не би прочел нищо независимо на каква цена е и дали изобщо има такава. Важното е да се чете и то да се чете с разбиране, а не с "морал".
Отделно, че една част от книгите, които хората си купуват в книжен формат, въпреки това добавят и на четците, телефоните или ПС-тата си, защото е много по-удобно и лесно със себе навсякъде да носиш един лек четец, който побира хиляди книги, отколкото дори едно издание на дебели книги като "Слугинята" на Катрин Стокет.

Албена, разликата е, че Киндълът е предназначен преди всичко за четене на книги, докато при I Рad таблета или телефона ти, това е допълнителна опция. Вече повечето ел. четци, не само Киндъл, имат e-ink екрани, които имитират обикновена хартия и не натоварват очите при четене, както и не отразяват светлина. Сиреч, може да си четеш директно под слънцето на плажа без никакъв проблем (това е невъзможно с I Рad - а ти ). Това е основното, да не изпадаме в подробности.

от Албена / дата: 26 дек 2011

Здравейте!
Прочетох коментарите тук и ми се стори, че някои от написалите коментари, са доста добре запознати с електронните книги и начините за снабдяване. Споменавате "киндъл"... поразрових се и разбрах, че това е вид четец. Аз имам един въпрос, който може на мнозина да се стори глупав...но все пак - каквае разликата между четец и моя I pad, който си купих наскоро с целта именно да чета книги.

от Kuri / дата: 26 дек 2011

Аз си свалям пък

от Димитър Бояджиев / дата: 26 дек 2011

Като говорите с псевдоними ви е много лесно :) Аз пък се чудя как имате време да се заяждате един с друг?
На който му утърва купува, на който НЕ - не купува. Елемантарно Уотсън.

от Роги / дата: 26 дек 2011

Четеца е прав! Няма безплатно.

от четец / дата: 26 дек 2011

Аве Данте не ми се занимава да ти обяснявам сорса на нещата... като и да е...

от Dante's Inferno / дата: 25 дек 2011

Ха-ха. Четецът е решил да замаже първия си неадекватен пост с втори, още по-неадекватен. Определено е успял.
Цените са си високи. Тук става въпрос за бизнес нюх и факти. Независимо дали на някои им харесва, сайтове за безплатна литература съществуват и несъобразяването на цените на ел. книги предлагани тук с този факт... определено няма да спомогне за продажбите.

от fuego / дата: 25 дек 2011

Абе в читанката са неудачни помияри. :)
"Дай да помегнем и да шернем". Ако можеха друго със сигурност нямаше да конвертират книги като изоглавени.
Сигурен съм!

от четец / дата: 25 дек 2011

Цената, цената... повечето от нас харчат пари за дневни разходи повече от тези цени тук. Вчера заведох сина си на кино - 10 лв. Питам кое е по-стойностно? А? А киндъл за 300 лв. - това скъпо ли е или евтино философи мои? За нови телефони винаги има пари и т.н.
Не съм от някое издателство или ред. колектив. Просто съм реалист. Купувам редовно е-книги от Амазон и Барнс енд Нобъл.... книгите не са без пари!!!
Не знам какво очаквате при положение, че всичко на този свят е платено. Може би да са по 1-2 лв. и пак няма да четете... само приказки.

от Клио / дата: 24 дек 2011

Тези тримата над мен да не се правят на големи моралисти, най-вероятно са представители на големите издателства. Лично аз смея да твърдя, че отделям една стабилна сума за нови книги всеки месец и същевременно имам Киндъл, чрез който се наслаждавам на доста класически шедьоври, които вече не се намират на българския пазар, а покрай тях и на други находки, които не бих закупила в книжен формат. А и има още една много проста причина. Има предлагане - възползвам се. Не вярвам, че някой ще даде 12 лв. за нещо, което може да получи безплатно и моментално в същия вид /изключвам моментите на лична кауза/. А и не всеки има възможност да отдели пари за книга. Досега на безплатни ел. книги с лошо оформление не съм попадала. На книги в хартиен формат с фрапиращи грешки - много често. Ако цените тук бяха по-нормални бих изкупила половината от наличните книги. Но при цени, които са 70% - 80% от цените на книжните издания - НЕ!!!

Четец, сам казваш, че си свалял безплатни книги, значи ти самият си "като мен", това не ти ли дойде на ума като тръгна да ми философстваш назидателно?

Между другото, весели празници! :)

от Коректен / дата: 24 дек 2011

Авторски права друг път. Читанка нали се опитаха да ги затворят, обаче нямат абсолютно никакво правно основание. А нямат такова защото публикуват книгите след определена давност и със собствено оформление, конвертиране и т.н. И какво като дам 12 лв. за електронна книга във формат, който най-вероятно няма да става за моя четец? Булгаков каква точно част от тази сума ще получи? Напълно съм съгласен с Клио, че е пълен абсурд електронна книга да струва такива пари. Какво точно се изразходва за всяко едно копие от нея?
Съвсем друг е въпросът, че в безплатните книги грамотността на хората, които редактират сканирането е под всякаква критика и точно по този показател съм съгласен с Четец. В поредица от 9 книги, която завършвам в момента думата "веднЪж" не е написана правилно нито един път, а в 100% от случаите е "веднАж". Това наистина е ужасно, защото не е изолиран случай.
Аз по принцип съм съгласен да си купувам електронни книги, защото нямам възможност да си купувам истински на български, обаче тая цена е престъпна.
Казах.

от *** / дата: 23 дек 2011

Книгата е великолепна :)

п.п. Клио, със сигурност е по-лесно да откраднеш в това спор няма!
По нашите земи е нещо нормално...
За съжаление това да не ценим труда на другите и да се оплакваме, че никой не цени нашият е в припродата ни.

Весели празници!

от четец / дата: 22 дек 2011

Авторски права, права върху превода и редакцията на текста, оформление, конвертиране и .н.
Може би ако има по-малко като теб, които свалят пиратски копия издателите ще продават повече и по този начин ще се свали и цената на електронните издания.
п.с. Колкото пъти съм свалял от пиратските - винаги е имало проблем с шрифтове оформление и др.

от Ерато до Клио / дата: 20 дек 2011

А да сте чували някога за авторски права? Ако книгата може да се сваля свободно, това е незаконно.

от Клио / дата: 19 дек 2011

Просто е смехотворно хартиеното издание да струва 17 - 18 лв., а електронното - 12 !!!!!! Особено като се има предвид, че романи като "Майстора и Маргарита" ги има отдавна за свободно сваляне в доста други сайтове. Не знам кой би се излъгал да си купи електронна книга, няма никаква изгода. Половината книги ги има безплатно в нета, другата половина е по-добре да бъдат закупени в хартиен формат като се има предвид цената.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Михаил Булгаков е роден на 3 май (15 май стар стил) 1891 година. Автобиография на Булгаков, 20 март 1937 г., Москва, Архив на писателя. С автобиографията са съобразени и останалите дати от статията. в Киев, Украйна. Родителите му са руснаци, като баща му, Афанасий Булгаков, е преподавател в Киевската духовна академия, а двамата му дядовци са православни свещеници. През 1909 година Булгаков завършва Първа киевска гимназия, където започва да проявява интерес към литературата. След гимназията започва да учи в медицинския факултет на Киевския университет. През 1913 година се жени за Татяна Лупа. След започването на Първата световна война се записва като доброволец в Червения кръст, а през 1916 година се дипломира.През 1920 г. живее във Владикавказ, където работи в подотдела за изкуство. Там пише за местния театър първите си пиеси.

Булгаков умира в Москва от нефросклероза на 10 март 1940 година