Тънкости на приготвянето (Разкази с рецепти)

Автор: Деница Дилова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: PDF PDF

Коментари: 2

Издател Скалино
Език български
Формат PDF
ISBN 9789549272758
Баркод 9789549272758
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Е-книги

от Амур / дата: 03 ное 2014

От безплатния откъс научих, че тънкостта в приготвянето на амур е чадър в окото. Мерси, дотук бях.

от Христина Панджаридис / дата: 18 окт 2014

Почитателка съм на творчеството на Деница Дилова! Десетте разказа, включени в "Тънкости на приготвянето" са свежи, с чувство за хумор, хвърлят те без да се усетиш в дълбокото.
В книгата се говори за ядене, готви се, яде се, но неизменно присъства и любовта. „Сюрреализмът на охлюва“ e романтично-еротичен разказ, загатващ за зигзазите, през които ще те води авторката, щом си отпусне въображението и перото. „Охлювът е преди всичко нежен, много влажен и със силен здрав мускул, т.е. има всички качества да е най-блестящият любовник във Вселената, че и отвъд.“
Разказът е с подтекст, от който можеш да се размислиш в какви ли не посоки: за мига, за удоволствието, за ограничението на пола, за стереотипите, за началото на края или обратното... По моему „Сюрреализмът на охлюва“, „Въдворяване на покварените“ и „Нежен лов“ са различни, по-изпипани, с повече вътрешна драматургия в сборника и откриват Деница Дилова в светлината не на „нашия специален пратеник от мястото на събитието“, а като създателя на детайлите. Тя ражда обстановката, героите и сюжета, и ни поставя там, за да ги наблюдаваме. От първата до десетата история думите ? „растат“, добиват завършеност, плътност, атмосфера.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]