Кръв, кости и масло

Автор: Габриел Хамилтън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Коментари: 17

Издател Гурме ЕООД
Език български
Формат ePUB
ISBN 9789542917342
Баркод 9789542917342
Категории Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Е-книги

от Пламена / дата: 15 мар 2014

Купила съм си над 20 елекронни книги от Хеликон. Никога не съм имала проблем да ги отворя и прочета, пък били те със или без защита. Изпълних стриктно коректните инструкции описани в сайта и чета успешно на таблет с ОС андроид. Може би тези, които не успяват трябва да четат иструкциите по-задълбочено :) Успех!

от Милена / дата: 07 мар 2014

Малко късно виждам отговора на Администратора, но... "Малкото потребители, които не са успели да се ориентират" се ориентират доста добре в други доста по-добри книжарници от Вашата, където ВСИЧКО е с DRM, но няма проблем като си свалиш файла, който са ти обещали, да го четеш на четеца си и на всякакъв вид андроид базирани устройства.
Секцията Ви "Как да четем книги" може да обезкуражи всеки читател. Трябва ли да е толкова сложно??? Ако исках да губя толкова време, щях да ида до книжарницата да си купя хартиената книга.
А това, че не сме получили онова, за което сме платили, не означава, че ядем доматите с колците. Можете наистина да демонстрирате малко повече уважение към клиентите си!

от Администратор / дата: 03 дек 2013

Съжаляваме за причиненото неудобство на малкото потребители, които не са успели да се ориентират в коректно посочената в сайта информация. Ще се постараем информацията да бъде още по-видна. Защитените е-книги и специално тези с Adobe DRM ( Digital Rights Management ) са широко разпространени в световен мащаб. Защитата се прилага тогава, когато е изрично изискана от издателите и авторите, и е свързана с ограничаване нерегламентирано разпространение на електронните им издания.

от Сланг / дата: 02 дек 2013

До Дамянов и момимечето - Е пише си,че е с ДРМ. Аз нямах проблеми с нито една от книгите. А книгите на Къслър са без ДРМ и могат за се отварят навсякъде!

от Магдалина / дата: 02 дек 2013

Интересувам се дали като ваши клиенти ще бъдем обезщетени относно загубеното време и неспособността да вашия софтуер да си изтеглим заплатените книги?
Очаквам издържан отговор от страна на Хеликон!

от Лилия / дата: 02 дек 2013

Сега и сарказъм ли демонстрираме? Това е, ама още по-симпатично! От факта, че човекът е достатъчно грамотен да е наясно с разпоредбите на ЗЗП следва автоматично, че няма начин да се затрудни с вашите Е-книги, така ли? В случая е ясно, че направихте гаф. Поне си извадете поука допуснатата грешка. И напишете с големи букви до всяка от Е-книгите - Еpub книги с Adobe DRM са четими на всякакви устройства /освен компютри, смартфони, таблети с Android и iOS операционна система, четци за е-книги с така наречените екрани с "електронно мастило" и т.н./

от Милена / дата: 02 дек 2013

Благодаря за обясненията, макар че не това ми се щеше да чуя! Напълно съм съгласна с изказаните мнения и мисля, че когато в описанието на книгата е указано, че си купуваш epub файл, трябва да получиш точно това. Всичко останало е разочарование, независимо от оправданията.

от -_- / дата: 02 дек 2013

...Още малко ще изрецитираме ЗЗП, но не сме наясно какво сме си купили и как да го използваме - много симпатично )

от Лилия / дата: 02 дек 2013

И най-вече, смисълът на електронната книга, която си купуваш, е да можеш да я четеш на електронния си четец. Ако не си смените политиката не мисля, че някой ще се излъже отново да си купи от вас е-книга. Благодаря за това, че ще трябва да си моря очите на монитора...

от Дамянов / дата: 02 дек 2013

Некоректно е в раздела, който посочвате - "Как да четем е-книги", да рекламирате за продажба устройства за четене, които не поддържат епъб файл. При това без да посочите, че със същите потребителите не могат да четат закупена от вас книга. Недобросъвестно сте направили и описанията на книгите, тъй като потребителят разбира значението на DRM едва след като ви плати закупена от вас книга и след неуспех да я отвори на желано от него устройство. Недбросъвестно сте подходили и по отношение налагането на една програма, с която да се прочитат купените от вас книги. Поведението ви нарушава разпоредбите на ЗЗП, който ясно забранява агресивни търговски практики, каквато вие демонстрирате с предлаганите продукти.
Поради това следва да обезщетите потребителите, като възстановите заплатените от тях суми или да предоставите книгите във вариант за свободно ползване от потребителите.

от Лилия / дата: 02 дек 2013

Не виждам защо е книгите са на цената на хартиените почти, при положение, че НЕ МОГА ДА ГИ ЧЕТА НА КИНДЪЛА СИ, НЕ МОГА ДА ГИ ПРЕХВЪРЛЯ ОТ КОМПЮТЪРА НА ЛАПТОПА СИ, НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ХАРТИЯ И МАСТИЛО ЗА ТЯХ. СЛЕД ГОЛЯМАТА БОРБА ВЧЕРА С ТЕЗИ КНИГИ, НЕ ВИЖДАМ НИТО ЕДНА ПРИЧИНА ДА СИ КУПЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ Е КНИГА ОТ ВАС. ДОРИ И ЗА ДВА ЛЕВА. ПАК И Е МНОГО!!! КЛИЕНТИТЕ ВИ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА БОРАВЯТ С ТЕЗИ ПРОГРАМИ, НИТО ДА ГУБЯТ ТОЛКОВА ВРЕМЕ, ЗА ДА СТИГНАТ ДО СЪДЪРЖАНИЕТО НА КНИГАТА.

от Администратор / дата: 02 дек 2013

За подробна информация относно четенето на е-книги моля прочетете секция Как да четем е-книги на helikon.bg. Необходимо е първо да регистрирате Adobe ID. Тази регистрация ще Ви бъде нужна за активиране на Adobe Digital Editions /софтуер за четене на е-книги/. Регистрирайте своя компютър в системата на Adobe. Това става чрез програмата Adobe Digital Editions - използвайте своето Adobe ID и парола от регистрацията си в сайта на Adobe.
Ако сваленият файл след закупуването на е-книга е от вида URLLink.acsm, то това е файл, в който е записана информация от къде вашето устройство или софтуер за четене трябва да изтегли файла на книгата. Този URLLink.acsm файл всъщност все още не е същинската книга. За да я получите трябва да го отворите в Adobe Digital Editions на компютъра и програмата би трябвало, ползвайки информацията от файла, да свали истинската книга и тя да се появи в Library менюто на Adobe Digital Editions.
Форматът на файловете на електронните книги от кампанията не е променен - файловете са във формат ePub, но са със Adobe DRM защита. Защитените е-книги и специално тези с Adobe DRM ( Digital Rights Management ) са широко разпространени в световен мащаб. Защитата се прилага тогава, когато е изрично изискана от издателите и авторите, и е свързана с ограничаване нерегламентирано разпространение на електронните им издания. Еpub книги с Adobe DRM са четими на всякакви устройства /освен компютри, смартфони, таблети с Android и iOS операционна система, четци за е-книги с така наречените екрани с "електронно мастило" и т.н./

от Guest / дата: 01 дек 2013

Може след като успеете да конвертирате книгата в epub чрез споменатия ADE, чрез calibre лесно превърнах epub в mobi, за да се чете на киндъла (преди това calibre отказва да конвертира файла, защото е със защита). Голяма хамалогия е, но в крайн сметка се получава и качеството се запазва. Успех!
Линкът е изтрит от администратор.

от Магдалина / дата: 01 дек 2013

Здравейте,
Също не мога да изтегля книгата във формат подходящ за четене на iPad .

В предишната кампания, която беше организирана от Хеликон с намалени книги на Клайв Каслър, нямах проблеми.

Защо сте променили формата на файловете?

от mariva / дата: 01 дек 2013

За да може да четете тези книги трябва ПЪРВО да имате инсталиран Adobe Digital Editions, ВТОРО да го иниалицирате (като въведета имей адрес с който сте се регистрирали в сайта на Adobe). Преди да изтеглете книгата страйторайте ADE, ако работите с Internet Explorer, избирате Open и книгата сама ще се зареди. Ако сте свалили acsm-файла от падащия списък за тип на файла изберете Adobe Comtent Server Messoge. За повече информация прочетете рубриката в сайта "Как да четем е-книги"

от Станислава Чорбаджиева / дата: 30 ное 2013

Здравейте,

Току-що закупих три книги, за които посочения от вас формат е ЕPUB. Уви, файлът, който вие предлагате за изтегляне е аcsm. Моля да ми изпратите заплатените от мен книги, във формата, в който ги предлагате.

В противен случай, ще Ви помоля да възстановите направения от мен разход.

Станислава

от Милена / дата: 30 ное 2013

Здравейте! Днес си купих книгата, но единственият файл, който изтеглям е с разширение acsm, epub няма. Това определено не е съвместимо с четеца ми (nook). Как може да се реши проблема?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]