Библиотека „Съвременни български любовни романи“

За германците и българите три часа и половина са просто двеста и десет минути, но за нея, Надежда, са едно ново начало. За двеста и десет минути минути тя пристига от мрачен Мюнхен в слънчева Варна. 

Нищо от там не ѝ липсва, нищо от тук не е запомнила… 

Започва в ново училище, с нови приятели и с нови преживявания... 

И се оказва, че всичко е в сърцето – щастието, приятелите и любовта. Но най-вече любовта, от която едно момиче има нужда, за която е създадено и за която изгаря... 

Всичко е тук, в България.

Миналото е застинало, но настоящето, в което живее Надежда, е вълнуващо. А бъдещето – постоянно се променя – сблъсъци на трудни характери, усмивки и много чувства. 

Тя има възможност животът ѝ да бъде перфектен. Но студената немска перфектност убива душата ѝ. И са нужни секунди един самолен билет за Германия да се бъде скъсан. 

И все пак... Надеждата умира последна. 


 

За автора:

Родена съм и съм израснала в "Малката Будапеща", съхранила историята на целия ми род, започвайки два века назад, стигайки до днес, досега, до мен. 

А аз... аз съм странна. Не съм самодива, макар и местните още да разказват за баба ми Малама, която била неземна красавица. Не съм магьосница, тъй като на единадесет не получих писмото си за „Hogwarts“. Не съм полубогиня, понеже нямам магически сили и чудовища не ме преследват. Не съм нито ловец на сенки, нито принцеса на не знам си какво или пък от рода Кахил. Не. Аз съм мечтател, а това е същото. Различна съм. Щастлива. Тъжна. Смея се. Плача. Надявам се. Разочаровам се. Усмихвам се. Винаги. Както винаги, знам какво искам. Инатлива съм. Емоционална съм. Паля се като кибритена клечка, макар и името ми – Катерина, да означава чистота и мир. Обичам и съм обичана. Давам и ми се дава. Вярвам и ми се вярва.

Едва на шестнадесет съм и не съм видяла почти нищо от този свят. Не знам почти нищо за него и за чувствата, които предизвиква и таи. Ами любовта? Къде е и каква е? Не знам това. Знам обаче, че тя е онова, от което се нуждаем, за което сме родени, за което се палим, горим, изгаряме, превръщаме се в пепел. Обичаме. Обичам. НЕ обичам. Сега те прегръщам, а в следващия момент ще те гледам студено. Такава съм. Непредвидима. Не съм перфектна и няма да съм, но съм и ще бъда щастлива.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg