National Geographic KIDS България 10/2020

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: PDF PDF Защита: Несъвместим с:

Коментари: 0

Издател Санома Блясък България
Година на издаване 2020
Език български
Формат PDF
ISBN
Баркод
Категории Наука и техника, e-Списания

Морски вълци
Вълк излиза на песъкливия плаж. Улавя миризма и започва да рови мокрия пясък, за да открие мида. Хрус! Той чупи със зъби черупката и преглъща. Още е гладен и затова се хвърля в океанските вълни, за да преплува до близкия остров и да си потърси още храна. Тези специални сиви вълци живеят край морето вече хиляди години. Около 2000 от тях обитават района на островите и крайбрежните дъждовни гори в Западна Британска Колумбия в Канада. NG Kids ти разказва защо на крайбрежните вълци да им е добре край морето.
Други животни на странни места
Вълци в океана – странно, нали? Запознай се с още няколко животни, които може да ти се сторят не на място, но всъщност са точно където трябва. Например дървесните кози, които се катерят по 10-метрови арганови дървета в Мароко. Научи и за пингвините тауаки, които предпочитат топлите води и мъгливите джунгли на Югозападна Нова Зеландия вместо мразовитата Антарктида.
Време за маскарад
Никакви сладкиши – тези сладури искат просто да ги почешеш! Милиони домашни любимци ще бъдат маскирани за Хелоуин и National Geographic Kids ти представя някои от най-смахнатите костюми в рубриката „Удивителни животни“. Домашните любимци, които ти показваме, обичат да носят костюми, но на твоя може и да не му е приятно. Никога не го насилвай да прави нещо, което не иска.
Наука за страха
Какъв беше този странен шум в нощта? Може би вятърът? Или нещо друго? Когато се сблъска с нещо страшно, мозъкът ти отделя химикали, които карат сърцето ти да бие по-бързо и затова дишаме ускорено и се потим. Твоята нервна система подготвя тялото ти или да се бори със заплахата, или да избяга от нея. Учените наричат тази реакция „бий се или бягай“. NG Kids ти обяснява кое ни кара да се почувстваме така и как някои зловещи неща влияят на човешкия мозък.
Тест: колко си гнуслив?
Думата „гнуслив“ се отнася за хора, които са чувствителни към всякакви гадни неща – например да настъпиш кучешко ако на улицата или да помиришеш развалена храна. Любопитен ли си ти самият колко издържаш на гнусотии? National Geographic Kids ти е

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]