Фамилна енциклопедия - Т.9: Техника и медии

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател Икон
Брой страници 224
Година на издаване 2003
Корици твърди
Език български
Тегло 709 грама
Размери 0x0
ISBN 9548517361
Баркод 9548517361
Категории Енциклопедии. Каталози. Справочници, Енциклопедии и справочници, Книги

Настоящето издание включва два основни раздела – техника и медии.

ТЕХНИКА
Целта на този раздел от "Фамилна енциклопедия" е да даде един обобщен поглед върху обширния свят на съвременната техника, която променя нашия свят наравно с научните идеи. За разлика от раздела "Открития и изобретения", който проследява развитието на технологиите във времето, тук гледната точка е много по-съвременна. Представянето на машините и съоръженията в областта на енергетиката, производство на индустриални и селскостопански продукти, осъществяването на материален и нематериален пренос (съответно транспорт, информатика и телекомуникации), както и научният инструментариум е в сравнително по-скорошен етап от тяхното развитие.

В този раздел основна роля играят илюстрациите, които позволяват да се "видят" устройствата на машините, съоръженията и инсталациите. Текстът и принципните схеми описват действието и устройството на най-използваните машини, двигатели и уреди.МЕДИИ
Комуникациите представляват различни форми на взаимодействие: от обмяната на идеи по време на разговор до дистанционните социални контакти между индивиди, свързани с един и същ информационен източник. В раздела "Медии" на "Фамилна енциклопедия" са представени основите на комуникацията, които простират влиянието си върху масовата публика - т.е. масмедиите. Това са пресата, радиото, телевизията и киното, което е и обект на отделен раздел. В настоящия раздел от "Фамилна енциклопедия" е представен и един особен вид източник на информация, за който специалистите твърдят, че отдавна е намерил място в комуникацията - става въпрос за рекламата.

Ключови думи: Голямото четене

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]