Арабско-български речник

Автор: Бойко Найденов

Коментари: 6

Издател Gaberoff
Брой страници 354
Година на издаване 2004
Корици твърди
Тегло 495 грама
Размери 21x15
ISBN 9549607011
Баркод 9549607011
Категории Редки езици, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

Издаването на първия арабско-български речник има за цел да допринесе за усвояването на лексиката на арабския език при четене на арабска художествена, научна и обществено-политическа литература, както и да бъде помагало при превод от арабски на български език.

Въпреки ограничения брой думи, авторът се е постарал да представи най-употребяваните значения на най-използваните думи в арабския език. Към основния състав на лексиката са прибавени с подбор думи от народно-битовата лексика, научната терминология, някои религиозни термини, както и някои по-употребими в ежедневната реч думи, а така също и пословици и поговорки.

Речникът има за цел да отрази основните, широкоупотребими значения на думите. Редките и специалните значения са застъпени в по-голяма или по-малка степен в зависимост от тяхната употреба. Като ръководно начало в работата е възприет принципът арабските думи да се превеждат със съответния еквивалент на български език. Типично арабските думи (в това число имена на музикални арабски народни инструменти, месеци от лунния календар и т. н.), които нямат точен превод са транскрибирани на български език като в скоби е описано тяхното значение.
Речникът е предназначен за студенти, изучаващи арабски език, преводачи, както и за араби, които искат да усвоят българската лексика.
Авторът

от rema / дата: 07 окт 2009

ssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

от tatin / дата: 07 окт 2009

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

от lara / дата: 07 окт 2009

az mi haresva zada4i po matematika

от karimo / дата: 07 окт 2009

ooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!! kolko hubava kniga

от dania / дата: 07 окт 2009

da mnogo e interesno mnogo

от eli_elina1 / дата: 07 окт 2009

mnogo hubavi kn.igi az mnogo mi e interesno ako izkate kopetego mnogo e interesno

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]