100 начина да мотивираш себе си: Променете вашия живот завинаги

Автор: Стив Чандлър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Изток-Запад
Брой страници 286
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 297 грама
Размери 20x13
ISBN 9543210314
Баркод 9543210314
Категории Приложна психология, Книги

"Човекът е животно, което не си изпълнява обещанията" - гласи едно от не толкова известните и не особено оптимистични определения. При това не само дадените пред други обещания - колко пъти сме се заричали пред себе си, че (от следващия месец, от рождения ни ден, от Нова година) ще започнем да правим едно или друго, благодарение на което ще станем нови хора и животът ни ще поеме в съвсем друга, по-успешна и удовлетворителна насока. Само дето най-често всичко си остава в сферата на добрите намерения или на фантазиите "какъв ми се ще да бъда". Случва се понякога и да пристъпим към действие, изпълнени с жар и вдъхновение. Но след ден-два, седмица или месец ентусиазмът ни угасва. И причината за това не е, че по рождение ни липсват способности или воля (удобни, но неверни оправдания), а в отсъствието на достатъчно силна вътрешна мотивация, в неумението ни сами да я създадем или да я поддържаме устойчива. Все пак и това умение не е нещо вродено, то се учи и за тази цел има разработени какви ли не хитроумни мотивационни техники. Представените в книгата сто начина да мотивираме себе си не са външно бляскави, не се основават на някаква нова, смайваща психологическа теория - ценното в тях е, че са извлечени от личния житейски опит на автора и дългогодишната му работа като мотивационен лектор в над 400 корпорации (сред които Моторола, Тексас инструмънтс, АТ&Т, Майкрософт), която го е срещала с много интересни личности. Пак благодарение на обратната информация от участниците в тези семинари той е успял да провери и да шлифова предлаганите способи за мотивиране - затова всички те са лесни за разбиране, практически приложими и ефикасни, в което всеки може сам да се увери, ако изпробва дори само няколко от тях. Така вашите планове, виждания, намерения ще имат по-голям шанс да се превърнат в реалност.

Ключови думи: Нови навици и умения, Отново на работа, Успех през 2023

от Владислав / дата: 22 дек 2013

Не си падам по такива четива, но определено ми допадна. Трябва да си я прочета.

от 2 / дата: 02 сеп 2011

Да ви имам неграмотното заглавие...

от Стоянов / дата: 09 фев 2011

Книгата е страхотна!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Стив Чандлър е сред най-известните мотивационни лектори на съвремието ни – професия, която е особено популярна в САЩ, а напоследък все повече намира благотворна почва и у нас (в последните няколко години свои семинари в България изнесоха гурутата на това психологическо течение – Джефри Гитомър, Джон Кехоу, скоро очакваме и Робин Шарма).

Беглият прочит на неговите „100 начина да мотивираш себе си” не впечатляват. Всъщност – всичко е много просто – от измислянето на свои лъжи и прокламираното от всички визуализиране на процесите, целите и резултатите, през ежедневните тренировки и планирания, до създаването на креативно и нестандартно мислене и всекидневните разходки.

Малки, полезни действия, които осигуряват, ако не сигурен успех, то поне развитие и приближаване до целите. Целите във всяко едно отношение – от личния до професионалния живот.

И не забравяйте, можете да прочетете всичко, но най-важният фактор за промяната сте самият вие!

Елена Бойчинова, Хеликон Витоша