Библията, Коранът и науката

Автор: Морис Бюкай

Коментари: 0

Издател Главно-мюфтийство-на-мюсюлманите-в-РБ
Брой страници 276
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 325 грама
Размери 20.5x14.5
ISBN 9549880117
Баркод 9549880117
Категории История на религиите. Енциклопедии и справочници, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Д-р Морис Бюкай, роден през 1920 г., бивш ръководител на Клиника по хирургия в Парижкия университет, дълги години задълбочено изучава съответствията между учението на Светите писания и съвременната светска наука.
Библията, Коранът и науката (1976) е бестселърът на д-р Бюкай. Класическите му проучвания върху библейските езици (включително и арабски), както и познанията му върху йероглифите способстват за провеждане на интердисциплинарно изследване, в което личното му участие като доктор по медицина представя убедителни аргументи. Неговата книга "Мумиите на фараона. Съвременни медицински изследвания" (St. Martin Press, 1990) спечелва наградата за История присъдена от Френската академия, както и друго отличие на Френската национална медицинска академия.
През 1976 г., след десетгодишно проучване, д-р Бюкай представя във Френската медицинска академия съществуващите в Корана безспорни сведения, които са свързани с физиологията и ембриологията. Основания за това му дават: "...нашите познания по тези дисциплини се простират само до там, че не сме способни да обясним как текст от Корана съдържа идеи, които съвременната наука открива едва сега...
... След гореспоменатите наблюдения стават несъстоятелни хипотезите, изказвани от онези, които смятат Мухаммед за автор на Корана.. Нима е възможно неграмотният пророк (през целия си живот Мухаммед не е могъл да чете и пише) поради литературни заслуги изведнъж да се превърне в най-важния автор - за всеобхватната арабска литература?...
...Нима е възможно същият той да провъзгласи истини за естеството на науката, истини, които по онова време никое човешко същество не е било способно да формулира, и то без да допусне нито веднъж и най-малка грешка?"

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]