Седем дни за цяла вечност...

Автор: Марк Леви

Коментари: 2

Издател Унискорп
Брой страници 272
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 299 грама
Размери 20x13
ISBN 9543300046
Баркод 9543300046
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Той притежава чара на дявола, а Тя силата на ангелите...
За да сложат край на вечния си спор, Господ и Луцифер се хващат на един последен облог... Изпращат с мисия на Земята своите двама най-добри агенти... Лукас и София ще имат на разположение седем дни, за да спечелят победата за своя лагер, решавайки по този начин дали Доброто, или Злото ще управлява хората...

Организирайки това абсурдно състезание, Господ и Луцифер са предвидили всичко, освен едно...Че ангелът и демонът могат да се срещнат...

София започна да се нервира от налегналото я безпокойство. Знаеше много добре, че Господ е най-силен, когато прави своите малки добрини в ежедневния живот, но в повечето случаи това остава незабелязано в припряността на времето. А междувременно Лукас приема предизвикателството и вече планира финансовото и социално превземане на града. Лукас няма никакви скруполи, та той дори не знае какво означава това.Вечерта на първия ден пътищата на София и Лукас се пресичат в местната закусвалня близо до доковете. Никой от тях не знае кой точно е другият. За Лукас непознатата има много атрактивен вид и невинно излъчване, което я прави изключително интересна личност. Той планила в "списъка" си ухажване на тази дама, която изглежда твърде добре, за да е реална.


Инстинктивно София не се доверява на този иначе любезен мъж, и поглеждайки в неговите изстрадали очи не може да изпита съжаление към него. Но не успя да устои на поканата му за вечеря още същия ден, коятоза съжаление се превръща в истинска катастрофа и я принуждава да вземе решение никога повече да не вижда този човек. Остава изненадана, че неговата компания започва да и харесва. Колкото повече време прекарват заедно, толкова повече и се иска да спаси изгубенате му душа…

С третия си роман авторът на “Къде си?” и отново ни кара да повярваме в невероятното, потапяйки ни в свят преизпълнен с хумор, нежност и безброй изненади. Модерният литературен стил и безкрайната фантазия на Марк Леви за сетен път провокират читателя и доказват, че не случайно той е един от най-четените писатели в Европа.

от Ozi / дата: 18 ное 2011

Наистина невероятна книга. През цялото време докато я четях си казвах хаиде още една и още една и така ч прочерах за отрицателно време :) А и краят е добър и поуката си я има. Когато двама се обичат, винаги ще намерят средата :)

от mori_no_hana / дата: 02 фев 2009

невероятна книга =) само края ми се стори малко претупан

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

По забавен и оригинален начин темата за вечната борба между Доброто и Злото намира своя израз в романа „Седем дни за цяла вечност“. Непринуденият изказ и разказвачески талант на Марк Леви, пълнокръвните характери на героите му правят читателя съпричастен и го пренасят в една битка във вечността и за вечността.
Разбира се, нищо не може да бъде решено и осъществено без съдбовното участие на Любовта. Романтичната нишка също не е за пренебрегване, изпъстрена с чувство за хумор и наситена емоционалност. Кой побеждава в битката и има ли изобщо победител? Любопитен въпрос, който получава своя най-естествен и удовлетворяващ отговор!

Кристина Калайджиева, книжар, Хеликон -Благоевград

Марк Леви е роден на 16 октомври 1961 г. в Булон, Франция в семейството на книгоиздател. Осемнайсетгодишен постъпва на работа във френския Червен кръст, а три години по-късно вече е назначен за директор на мрежата за оказване на спешна помощ в департамента "О дьо Сен". Общо около шест години е на служба в Червения кръст.

Успоредно с това Марк Леви продължава образованието си в Университета “Пари Дофин” и още през втората година на следването, в края на 1983 г., основава първото си дружество Ложитек Франс. На следващата година заминава за САЩ. В Калифорния и Колорадо създава две дружества за компютърен дизайн. През 1988 г. отваря нова фирма за компютърен дизайн в Университета на Ница "София Антиполис".

През 1990 г. писателят губи контрола над групата си и подава оставка. Започва от нулата, като основава през 1991 г. малка дизайнерска фирма заедно с двама приятели, архитект и инженер. Създадена на базата на оригинална концепция, обединяваща информатика, архитектура и строително инженерство, дружеството Еритмик-Клоазьолек, подкрепено от групата Огюст Туар, за няколко години става едно от водещите архитектурни студия във Франция, реализирало около 500 проекта на централни офиси на предприятия, сред които на Кока Кола, Перие, Дим, Нортън, Експрес.

През 1998 г. Марк Леви пише първия си роман "Ами ако това беше истина…", посветен на сина му Луи. Насърчен от сестра си, която е сценарист, той изпраща ръкописа на издателство "Робер Лафон" в началото на 1999 г. Съобщението за публикуването идва само след осем дни. През октомври 1999 г. Марк Леви отстъпва правата за филмиране на романа си на студиото Дриймуъркс и се среща със Стивън Спилбърг. Марк Леви напуска архитектурното студио и се установява в Лондон, за да се посвети на литературата.