Не дърпай вертолета за опашката

Автор: Емил Ат. Семерджиев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Иврай
Брой страници 164
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 200 грама
Размери 21x13
ISBN 9549121070
Баркод 9549121070
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Е. Семерджиев получава магистърската и докторската си степен във Военно-инженерната академия "Н. А. Жуковски" в Москва през 1978 и 1981 г. за разработки в областта на авиационната радиоелектроника, През 1990 г. защитава втора докторска степен в областта на радиолокацията и радионавигацията във Академията на МНО "Г. С. Раковски" в София. От 1982 до 1990 г. оглавява секцията по "Математическо моделиране и компютърно симулиране" към Института за специална електроника на българската отбранителна индустрия. От 1995 г. оглавява секцията по "Математически методи и обработка на сензорна информация към БАН".
От 1997 г. започва да чете курс от лекции по "Обработка на информацията в системите за управление на въздушното движение" в Катедрата за въздушен транспорт на Техническия университет в София.
Сферите на неговите научни интереси и разработки са в областта на обработката на сензорна информация, системите за автоматично съпровождане и управление, паралелната обработка на информацията и информационната сигурност.
Е. Семерджиев членува в Международната академия за информационни технологии в Москва; Асоциацията за военни комуникации и електроника. Той е и единственият представител за Югоизточна Европа на първия международен форум "Fresion'98" - в Лас Вегас (САЩ), организиран под патронажа на редица значими изследователски центрове, сред които на Американските сухопътни, военноморски и военновъздушни сили, както и на най-значимите корабостроителни и въздухоплавателни компании от цял свят. Участва в три международни форума " Fresion " със собствени доклади - Лас Вегас (1998), Париж (1999), Питлокри, Великобритания (2000).
Професор Семерджиев е автор и съавтор на повече от 100 публикации в български и международни списания. Неговите разработки са с огромна стойност за всички студенти, специалисти и учени, работещи в областта на обработката на сензорна информация.