Приказният свят на Андерсен

Автор: Виолета Борисова

Коментари: 0

Издател УИ-"Св.-Климент-Охридски"
Брой страници 158
Година на издаване 2005
Корици меки
Език английски, немски, френски, италиански
Тегло 201 грама
Размери 20x14
ISBN 9540720478
Баркод 9540720478
Категории Българска поезия, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 10.00 лв.

Скъпи читатели,
Всяка приказка на Ханс Кристиян Андерсен е вълшебна песен на човешкия живот. Може би затова тези приказки са ни любими и вие с голямо желание ги четете и преразказвате. Андерсеновите герои оживяват в картини и драматизации, които вие създавате. Стремежът към доброта и красота ви прави търсачи на правдата и смисъла в живота. Истина е, че няма по-хубави приказки от тези, които създава самият живот -- както пише Ханс Кристиян. В тях има много философия, действеност, поука, свеж хумор, поетична образност - - показани в силните чувства на героите от вълшебните приказки.
Безкрайната обич на Ханс Андерсен към човека е запазена и когато осмива глупостта, суетата, високомерието и страхливостта, и особено когато съчувства на бедни и страдащи хора.
Българската Андерсенова традиция живее в приказните истории на любимия разказвач. Но тя може да се разширява и съхранява в поезия по неговите приказки. Моето желание е те да пътуват към истинското човешко щастие, отпили от Андерсеновата глътка топлота и човечност.
Ще бъда доволна, ако тези стихове ви станат любими като приказките от вълшебния свят на Андерсен. За да пребъдат добродетелите му в нашите души.
От автора

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Доц. дпн Виолета Борисова е преподавател във Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Научните й интереси са свързани с възрастовата психология и социалната педагогика. Автор е на книгите "Личността на ученика от трудово-възпитателното училище" (1988), "Душа като храм" (1996), "Крила без полет" (1997), "Обществена среда и социално-педагогическа дейност" (1998), "Възрастова динамика на психичното развитие" - съавторство (1999), "Приказният свят на Андерсен" (2000), "Социализация и ресоциализация" (2001) и др. Удостоена е с Диплом от Американския биографичен институт "Five Thousand Personalities of the World".