Управление на маркетинга

Автор: Младен Велев

Коментари: 0

Издател Софттрейд
Брой страници 206
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 203 грама
Размери 21x14
ISBN 9549725995
Баркод 9549725995
Категории Маркетинг, реклама и PR, Икономика, Книги

Целта на този учебник е да запознае читателите със същността и основните елементи на управлението на маркетинга, с основните функции на маркетинговите мениджъри, както и да подпомогне формирането на практически умения в управлението на маркетинговите дейности. Той е базиран на приложението на маркетинговата концепция в управлението, изискваща цялостна ориентация на фирмените дейности към потребностите и желанията на потребителите.
В учебника се разглежда процеса на управление на маркетинга. Анализират се теоретични и приложни аспекти на сегментирането на пазарите, на избора на целеви пазари и тяхното проучване и прогнозиране. В дълбочина се разглеждат подходите за извършване на маркетингови анализи и разработването и прилагането на маркетингови планове. Значително място е отделено на запознаването с различни маркетингови стратегии. Дискутират се процесите на организирането, ръководенето и контролирането на маркетинговите дейности.
При написването на учебника стремежът на авторът е бил да обобщи и отрази в подходяща логическа последователност съвременните постижения в областта на управлението на маркетинга.

Учебникът е предназначен за студенти от висши учебни заведения, за курсисти и учащи се в специализирани техникуми и училища, изучаващи дисциплините "Маркетинг", "Управление на маркетинга" както и други маркетингови и управленски дисциплини. Той може да се ползва и от маркетингови специалисти, бизнесмени и от всички, които се интересуват от маркетингови и управленски проблеми.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg