Управление на маркетинговия микс

Автор: Младен Велев

Коментари: 0

Издател Софттрейд
Брой страници 180
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 146 грама
Размери 21x14
ISBN 9543340013
Баркод 9543340013
Категории Маркетинг, реклама и PR, Икономика, Книги

Този учебник има за цел да запознае читателите със същността и основните елементи на управлението на маркетинговия микс на предприятията и да подпомогне формирането на практически умения в управлението на маркетинговите дейности. Той е базиран на приложението на маркетинговата концепция в управлението, изискваща цялостна ориентация на фирмените дейности към потребностите и желанията на потребителите.
В учебника се разглежда цялостния процес на управлението на маркетинговия микс на предприятията. Анализират се подходите за управление на отделните елементи на маркетинговия микс. в т.ч. за управление на продуктите, на цените, на каналите за реализация и физическата дистрибуция, на маркетинговите комуникации и управлението на продажбите.
При написването на учебника стремежът на авторът се е постарал да обобщи и отрази в подходяща логическа последователност съвременните постижения в областта на управлението на маркетинговия микс на предприятията. Той няма претенции (а и не си е поставял тази цел), че е обхванал всички проблеми в тази сфера. Авторът не претендира и за първооткривателство, както и че разгледаните от него подходи и изказаните мнения са безспорни. Ето защо той ще приеме с благодарност всички читателски становища и препоръки, които ще му помогнат в бъдещата работа.
Учебникът е предназначен за студенти от висши учебни заведения, за курсисти и учащи се в специализирани техникуми и училища, изучаващи дисциплините "Маркетинг", '"Мениджмънт на маркетинга" както и други маркетингови и управленски дисциплини. Той може да се ползва и от маркетингови специалисти, бизнесмени и от всички, които се интересуват от маркетингови и управленски проблеми.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg