Издател | Емас |
Брой страници | 444 |
Година на издаване | 2005 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 328 грама |
Размери | 20x13 |
ISBN | 9548793865 |
Баркод | 9548793865 |
Категории | Методи и лечение, Медицина за всеки, Книги |
Още първобитните хора, живеейки непосредствено сред природата, са използвали за храна безценните дарове - зеленчуците, които по-късно започнали особено да ценят и почитат, несъзнателно свързвайки ги със здраве и дълголетие. С натрупването на първите медицински познания зеленчуците заели почетно място в целебните и козметичните процедури, прилагани от народните лечители. Съвременната медицинска наука, разполагаща с модерни методи за анализ, успя да дешифрира съвсем точно химичния, витаминния и минералния състав, както и енергийната им стойност. Следователно лечебното, профилактичното и козметичното приложение на различните зеленчуци може да се обоснове научно само като се познава точният им състав.
В настоящата книга са обяснени в достъпна за обикновения читател форма същността и действието на всички групи важни за организма на човека градивни, енергийни и биологичноактивни вещества, съдържащи се в зеленчуците. Обхванати са 55 култивирани и диворастящи вида, използвани от народната медицина. Авторите са разгледали:
- състава, енергийната и хранителната им стойност
- лечебното им действие
- начинът на приложение на отделните им части за лечение и за хранене
- приложението им в козметиката
Книгата съдържа множество рецепти за сокове, извлеци, отвари, мехлеми и други, както и за козметични маски и препарати.
Ключови думи: Вегетарианско и веган хранене
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]