Любими ястия с птиче месо

Автор: Сборник

Коментари: 0

Издател Хомо-Футурус
Брой страници 112
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 146 грама
Размери 13x20
ISBN 9786192230685
Баркод 9786192230685
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%, при това с най-добър баланс от наситени и ненаситени мастни киселини. Това го прави особено подходящо за диетично хранене при затлъстяване, сърдечни заболявания, атеросклероза и др. Богато е на мастноразтворимите витамини А, О и Е, както и на витамини от групата В, а също и на ценни минерални вещества като Желязо и фосфор. Тъй като е много бедно на съединителна тъкан (сухожилия), което го прави лесно смилаемо, птичето месо е предпочитана диетична храна при заболявания на храносмилателните органи. Подходящо е и за деца - не претоварва неукрепналата им храносмилателна система. Консумацията на птиче месо вечер е гаранция за спокоен сън. Бульоните и супите от птиче месо и дреболии засилват стомашната секреция и подобряват храносмилането. Изброените качества правят месото от птици предпочитана и полезна храна за всички възрасти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]