Същественото е невидимо

Автор: Ойген Древерман
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Леге Артис
Брой страници 192
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 122 грама
Размери 19x12
ISBN 9549933555
Баркод 9549933555
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Един велик писател, подложен на дълбиннопсихологически анализ от един голям психолог. Историята и посланието на Малкия принц ни очароват, дават глас на нашия копнеж -копнежа по един по-добър, по-задълбочен живот. Ойген Древерман, запознат с мечтите и копнежите на днешните хора, разшифрова образите, създадени от световноизвестния автор на Малкият принц Антоан дьо Сент Екзюпери. "Трябва да знаем как да разбираме неговото послание и да проверим доколко то е истинно." Вечната мечта по изгубеното детство ли е онова, което прави Малкия принц толкова симпатичен и вдъхващ утеха? Сигурно, но все пак не е само това. Образът на Малкия принц е и едно предизвикателство към всички да гледат на света с очите на любовта. Но Оиген Древерман подчертава и това къде е необходимо да се поставят граници, докъде могат да стигат изискванията към хората и към себе си, до каква степен посланието на Малкия принц ще си остава винаги предизвикателство. Една книга, която помага да открием самите себе си.

Действително е абсолютно необходимо явно автобиографичните черти на Малкия принц да се изследват от гледната точка на дълбинната психология. При това естествено има опасност да бъде разрушен митът "Екзюпери", тъй като не става дума просто да се проследят противоречията, изпълващи неговия живот и творчество, нито да се изключат от личността му, за да бъде защитен и те да бъдат отдадени единствено на неблагоприятните обстоятелства на епохата. При обективно разглеждане имаме шанса именно в Малкия принц да се срещнем с дълбоката и неподправена същност на човека Екзюпери."
О. Д.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет, Промо -25%, Нови книги, нови светове

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ойген Древерман е роден през 1940 г. в Бергкамен, Германия. Завършва философия, теология и психоанализа. През 1994 г. получава наи-високото отличие в сферата на народната просвета в Германия медалът УРАНИЯ, присъден му като на учен с особени заслуги в сферата на изследователската дейност и в разпространението на съвременно научно мислене. Има издадени над 50 книги, стотици статии и беседи пред многобройна аудитория.