Гласът на покоя

Автор: Екхарт Толе

Коментари: 1

Издател Кибеа
Брой страници 188
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 170 грама
Размери 16x11
ISBN 954474391X
Баркод 954474391X
Категории Приложна психология, Книги

Екхарт Толе е съвременен духовен учител, който не принадлежи към никоя конкретна религия или традиция.
В "Гласът на покоя" той предава просто, но проникновено послание с непреходната яснота на древните духовни водачи: има път за преодоляване на страданието и за откриване на вътрешен мир.

Покоят е вашата истинска същност. Какво е покоят?
Онова вътрешно пространство, онова съзнание, в което думите се възприемат и превръщат в мисли. Без това съзнание не би имало нито възприятие, нито мисъл, нито свят. Вие сте това съзнание, приело формата на човек.
Екхарт Толе

от Привет / дата: 13 юни 2017

Е как така хем не принадлежи на никоя духовна традиция, хем предава посланието на друвните духовни водачи? И кои са тия древни водачи, към коя традиция са?

Този човек освен че е плагиат - всичко е изкопирал от тибетския махаяна будизъм, е и изключително арогантен в пълното си мълчание по темата.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

В малката книжка „Гласът на покоя” Толе обръща внимание на понятието мъдрост. Какво е мъдростта и къде да я намерим? Как да се освободим от физическото и духовно напрежение и да постигнем покой със себе си и с Вселената.  Достигаме до духовно пробуждане, едва когато се освободим от мислите си.
В синтезиран вид са застъпени въпросите за любовта и взаимоотношенията, как да преобразуваме болестта в просветление, за егото, емоциите и настоящето.  Книжката е ценна и с това, че дава насоки как да постигнем мир и хармония, и да заживеем по-щастлив и пълноценен живот.

Ирена Йорданова, Хеликон Стара Загора