Стратегическо управление на туризма

Автор: Михаил Михайлов

Коментари: 0

Издател Нов-български-университет
Брой страници 248
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 373 грама
Размери 24x16
ISBN 9545354151
Баркод 9545354151
Категории Туризъм и пътуване, Хоби и свободно време, Книги

Настоящият учебник по "Стратегическо управление на туризма" е предназначен за студентите по туризъм в Нов български университет от Бакалавърски програма ,, Туризъм " и магистърските програми ,, Управление на туризма" и "Международен алтернативен туризъм". Разбира се, той може да се ползва и от студенти, изучаващи туризъм в други учебни заведения, както и да служи като информационно пособие на мениджъри и на всички, занимаващи се с проблемите на туризма на различните нива на управление - национално, регионално и местно.
Необходимостта от учебника е свързана, на първо място, с преподаването на съответния курс в Нов български университет, но в същото време и с досегашната празнина в българската специализирана литература по този проблем. Става въпрос, по-конкретно, за специализираната литература, отнасяща се за видовете управление на туризма - стратегическо, тактическо, оперативно, както и неговите институционални, териториални и бизнес аспекти. Това деление, както ще видим в изложението, се определя от различни критерии и характеристики за разграничаването им - от гледна точка на обхвата по време, според нивото на управленско въздействие върху системата, според капацитета на ресурсите.
В тази връзка следва да се отбележи, че в литературата по туризъм често се срещат не само терминологични несъответствия, но и смесване на подходите и спецификата на отделните видове управление, произтичащи от техните характеристики. Това се дължи както на различните гледни точки или позиции на авторите, така и на обстоятелството, че условията за обучение и специализация по туризъм у нас се променят динамично.
Литературата по тези въпроси е оскъдна, при това не е на български език и със спорни моменти по методологията и проблематиката, които следва да се причисляват към стратегическото управление на туризма. Ето защо във Въведението е направен опит да се изясни основата, върху която е разграничено стратегическото управление на туризма от другите му видове управление.

Ключови думи: Промо -20%

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg