Да Ви видя отново

Автор: Марк Леви

Коментари: 1

Издател Унискорп
Брой страници 254
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 315 грама
Размери 20x14
ISBN 9543300623
Баркод 9543300623
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

АМИ АКО ТОВА БЕШЕ ИСТИНА…2 • ДА ВИ ВИДЯ ОТНОВО
До средата на 2006 г. петте романа на най-четения съвременен френски писател са продадени в над 8.5 милиона екземпляра. Книгите му са преведени на 35 езика, включително и на български, представени от ИК "Унискорп".

Марк Леви пише първия роман за сина си, за да го прочете, когато стане на двайсет. Искам да му разкажа за мъж, който се влюбва в съдържанието на един човек, а не в неговата опаковка. Стивън Спилбърг купува филмовите права на "Ами ако това беше истина…" и превръща световния литературен бестселър във филмов хит. Следва продължението "Да Ви видя отново".

Лорън: Една сутрин той обеща да ми разкаже невероятна история и изчезна.
Артър: Преживяхме началото на една история, която беше като обещание, че животът няма да спре, а аз винаги изпълнявам обещанията си… Тя е истинският шанс в живота ми!

Всеки, прочел първата част на тяхната историята, развихря фантазията си как ще се развият събитията между лекарката, излязла от кома, благодарение на обичта на младия архитект. И Марк Леви го знае, затова е още по-интригуващо как ще задържи вниманието ни. Залага на искреността, изважда продължението от дълбините на душата си и за сетен път успява да въодушеви милиони читатели. Казват, че за да се излекуваш от една любов, ти е необходимо половината от времето, което си й посветил. Как се справят Лорън и Артър, в какви невероятни ситуации и мистериозни обстоятелства ги поставя авторът: следва част втора на омагьосващата, просто възхитителна любов. За нея Марк Леви казва, че не е сляпа, защото им позволява да видят в човека това, което другите не съзират. Слепи са тези, които не обичат, ако си влюбен виждаш куп неща, за които другите са слепи. Не случайно когато и в ежедневието разказваш на някого за този, в когото си се влюбил, те питат какво видя в него/нея. Е, Марк Леви кара героите си да видят именно това и да научат читателите и те да прогледнат за него. Според автора любовта помага на човека да разбира и приема хората такива, каквито са. За това са написани философски и социологически трактати – Марк Леви е избрал да напише приказен роман. За него единствено важни са фантазията и желанието да се осъществяват уж невъзможните неща. "Аз не съм писател, а приказник, разказвач на истории", споделя Леви. Той не просто пише, а по-скоро показва и читателят много живо си представя събитията и героите в неговите романи. "Не смятам, че съм безумно талантлив и не откривам нищо ново, но пиша с открита душа, харесва ми да споделям с другите това, което ми е интересно и го върша честно, с всеки ред се старая да се получава все по-добре и по-добре.
Всичко тръгна от разказването на приказки на сина ми, докато заспи. Така започнах да си измислям какви ли не истории и постепенно у мен възникна необходимостта да ги пресъздам на хартия. В началото ми хрумва някаква идея, дори нямам представа откъде се е взела. Това обаче все още не е сюжетът, той се ражда по-късно с желанието да си поговоря с читателите на една или друга тема. После просто заживявам с героите си. Когато сюжетът се оформи, каня приятел на кафе и започвам да разказвам. По средата прекъсвам и обявявам, че е време за кафето. Ако той приеме да пие кафе, значи историята не си заслужава. Професията писател предполага усамотение, но след това срещата с читателите е истинско удоволствие."

Марк Леви в никакъв случай не пише банално, тривиално, напротив доста закачливо, дяволито, темпераментно, понякога с пищна чувственост, после с житейска мъдрост и свеж хумор. Няма начин да не му посветите поне една нощ! Милиони читатели го правят.
Сп. "Фройндин"

Книгата непрекъснато те изкушава да надникнеш в последната страница, за да разбереш как свършва.
Радио Едно

от milena / дата: 23 юни 2011

Защо я нямате тази книга в наличност!? Кога ще имаме възможност да я закупим?!?!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Марк Леви е роден на 16 октомври 1961 г. в Булон, Франция в семейството на книгоиздател. Осемнайсетгодишен постъпва на работа във френския Червен кръст, а три години по-късно вече е назначен за директор на мрежата за оказване на спешна помощ в департамента "О дьо Сен". Общо около шест години е на служба в Червения кръст.

Успоредно с това Марк Леви продължава образованието си в Университета “Пари Дофин” и още през втората година на следването, в края на 1983 г., основава първото си дружество Ложитек Франс. На следващата година заминава за САЩ. В Калифорния и Колорадо създава две дружества за компютърен дизайн. През 1988 г. отваря нова фирма за компютърен дизайн в Университета на Ница "София Антиполис".

През 1990 г. писателят губи контрола над групата си и подава оставка. Започва от нулата, като основава през 1991 г. малка дизайнерска фирма заедно с двама приятели, архитект и инженер. Създадена на базата на оригинална концепция, обединяваща информатика, архитектура и строително инженерство, дружеството Еритмик-Клоазьолек, подкрепено от групата Огюст Туар, за няколко години става едно от водещите архитектурни студия във Франция, реализирало около 500 проекта на централни офиси на предприятия, сред които на Кока Кола, Перие, Дим, Нортън, Експрес.

През 1998 г. Марк Леви пише първия си роман "Ами ако това беше истина…", посветен на сина му Луи. Насърчен от сестра си, която е сценарист, той изпраща ръкописа на издателство "Робер Лафон" в началото на 1999 г. Съобщението за публикуването идва само след осем дни. През октомври 1999 г. Марк Леви отстъпва правата за филмиране на романа си на студиото Дриймуъркс и се среща със Стивън Спилбърг. Марк Леви напуска архитектурното студио и се установява в Лондон, за да се посвети на литературата.