Да успеееш в революцията на интелекта/ двуез.

Автор: Андре-Ив Портноф

Коментари: 0

Издател Нов-български-университет
Брой страници 140
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 210 грама
Размери 23x16
ISBN 9549354356
Баркод 9549354356
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Държа да приветствам много сърдечно публикуването от Нов български университет на един първи труд на Андре-Ив Портноф, който обхваща редица известни есета, излезли във Франция, в рамките на поредицата "Перспективи" на групата "FUTURIBLES".
Портноф, който ръководи "Обсерваторията за Революция на интелекта" в групата "FUTURIBLES " е един от най-откритите и смели духове, които имаме във Франция, за големите технологически и икономически революции. Той познава нашата епоха, а чрез това изследване се е превърнал в един от видните аналитици на предизвикателствата на развитието и на условията за насърчаване на иновациите.
Оригиналността на неговия подход е, че той няма строгостта на икономическите модели, а предоставя цялото пространство на човешкия фактор, на творческия потенциал, на интелигентността на всички, на устойчивото развитие.
Списание "FUTURIBLES" основано преди 40 години от Бартран дьо Жуверел е най-утвърденото френско списание по прогностика. То е в основата на групата "FUTURIBLES", чиято поредица "Перспективи" публикува творби, които се опитват да предоставят на читателите необходимите елементи за едно по-добро разбиране на съвременния свят, на анализа на неговото възможно развитие, на предизвикателствата, които са свързани с това, на политиката и стратегиите, които могат да бъдат възприети.
Мога само да пожелая на опита от това списание, на сътрудничеството с авторите, които групата публикува, на издаването на техните трудове на български език, да могат да подпомогнат страна като България да познае проблемите на своето бъдеще, на нашето общо бъдеще.
София, 22 юни 2006-06-27
ИВ Сен Жур
посланик на Франция

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]