Аквакултура. Принципи и технологии

Автор: Ангел Николов Зайков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Кабри
Брой страници 376
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 592 грама
Размери 23x15.5
ISBN 9546930334
Баркод 9546930334
Категории Енциклопедии и справочници, Книги

Настоящата книга има за цел да представи в достъпен вид основните принципи на аквакултурата и прилаганите технологии за размножаване и отглеждане на хидробионтите от животински произход. Приоритетно в нея са разгледани тези водни организми, които имат най-голям стопански потенциал за България, намерили са приложение в практиката или все още по една или друга причина не са достатъчно широко застъпени като обекти на аквакултурата. Разгледани са също така и някои видове, които са подходящи за аклиматизиране в страната.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели, които имат отношение към проблемите на аквакултурата и в частност към отглеждането на различни водни животни - риби, жаби и раци. Тя представлява
определен интерес за рибовъди, хидробиолози, ихтиолози, биолози и други специалисти, свързани с изучаването на хидробионтите, както и за студентите от тези специалности. Изложеният в нея материал в най-голяма степен може да се използва за планиране и управление на различните технологични процеси в аквафермите и да изпълнява роля на практическо ръководство при размножаване и отглеждане на отделните видове.
Написването на настоящата книга е резултат от дългогодишна научна и практическа работа на автора в областта на аквакултурата. Значителна част от нея е разработена на базата на придобит собствен опит и проведени експерименти, както и на обстоен преглед на различни литературни източници. Поради това, че обема на ползваната литература е много голям, в литературния списък са посочени само монографии и книги, а цитираните трудове на автора са включени в неговата творческа биография. Илюстрациите са публикувани в специално приложение в края на книгата.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]