Институти на християнската религия Кн.4

Автор: Жан Калвин
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Нов-човек
Брой страници 534
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 408 грама
Размери 20x14
ISBN 9544072403
Баркод 9544072403
Категории Библия и тълкувания, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Християните в България, дори когато отбелязват Деня на Реформацията, не познават учението на Реформацията, нехаят за Реформацията, а когато все пак чуят нещо от учението на Реформацията, застават открито срещу нея. Като християнско общество, което се присъединява към християнска Европа, е време да променим това отношение към нашите духовни и интелектуални корени. Личността на Жан Калвин им огромно влияние върху развитието на цяла Европа, а заедно с нея и върху останалите части на света. Християните предпочитат да вярват, че Калвин и неговото учение не са играли някаква съществена роля за промяната на историята извън живота на Църквата, с изключение на някои ограничени области в Швейцария и Централна Европа. Точно обратното е вярно - ако има човек, който да е упражнил влияние върху развитието на света, това е Калвин. И той прави това с единствена книга, писана, редактирана и усъвършенствана в продължение на повече от двадесет години - Институти на християнската религия. Четвъртият том на Институтите насочва вниманието ни към Божиите средства, чрез които Той ни въвежда в Христовото общество - Църквата.
Авторът отговаря и на въпросите как Бог пази и се грижи за човека, който принадлежи на Христовото тяло.
Когато Църквата в България най-после осъзнае величието на своето минало в Реформацията, тя ще започне да осъзнава и величието на своето бъдеще в историята - победоносна Невяста, изпълнила цялата земя с Божия закон, пред която вратите на ада не могат да устоят.
Но трябва да започнем първо с познаване на наследството си, духовно и интелектуално, и Институтите на Калвин са добро начало.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]