Големите обувки

Автор: Кика Пулхериу
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Барс
Брой страници 94
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 260 грама
Размери 20x14
ISBN 9546770388
Баркод 9546770388
Категории Световна детска литература, Литература за деца и юноши, Книги

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА КНИГАТА
Герой на книгата "Големите обувки" е десетгодишният Арис, по прякор Джепето, както го нарича неговият по-голям брат Минас. Арис е ученик в трети клас на началното училище, и не е "послушното" дете за пример от едно време. Той е разхвърлян, палав, върши онова, което иска, има дързостта да разследва неприсъщи за деца случки, не е покорен, не обнча бамя и карфиол.
Успоредно с това обаче, обичта и вярата в несправедливо обвинения в присвояване на фирмени средства негов баща го довеждат до конфликт с познати и непознати, более за приятелката си Лиза, обича кученцата.
Когато го предизвикат и реши "да се запъне" е в състояние да напише свободно съчинение с огромно въображение и да говори като родолюбец за своето родно място.
Какво в крайна сметка представлява книгата на Кика Пулхериу "Големите обувки"?
Това е детски роман, който показва как днешните деца изживяват съвременния свят, посредством простичкия, но и дълбоко преживян опит, който оставя дълбока следа у тях.
Този детски свят Пулхериу изгражда постепенно, пласт по пласт, с търпение, настойчивост и майсторство, като ни запознава с живи образи не само от света на децата, но и на възрастните. Този свят е съхранил цялата детска свежест и жизнерадост на невръстните си главни и второстепенни герои. Под тази повърхност на всекидневието обаче се разиграва разноликата, често пъти абсурдна драма на човека. Последната глава на романа не оставя никакво съмнение в това.
Дорос Теодулу
Филолог, Кипърски университет

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]