Философията - диалог с дъщеря ми

Автор: Роже-Пол Дроа

Коментари: 0

Издател Рива
Брой страници 76
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 72 грама
Размери 20x13
ISBN 9789543200870
Баркод 9789543200870
Категории Философия. Есеистика, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Издадена в стотици хиляди екземпляри, преведена на множество езици, тънката книжка на френския учен, писател и литературен критик Роже-Пол Дроа привлича най-вече с яснотата и достъпността на текста, поднесен като жив и непосредствен диалог, който утолява любознателността, любопитството и жаждата на всяко дете да открие света, да разбере смисъла на живота, да узнае какво е смърт, правда, свобода... философията е дума, която много често плаши. Човек си представя ужасно заплетени въпроси, загадъчен речник, томове, на които дори заглавията са трудни за възприемане.
НО ТАКА ЛИ Е ВСЪЩНОСТ?
Философията не е главоблъсканица, а дейност, с която всеки може да се заеме, подобно на музиката и спорта: като дебютант, като аматьор, като професионалист. Дори и едно дете. Важното е да започне, да направи първите стъпки. И Роже-Пол Дроа намира точните слова, примери и образност, за да въведе детето в необятните и само привидно сложни селения на философията.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Предполагам, че почти всеки от Вас в библиотеката си има от онези поредици „Моята първа малка книжка за...“, която му е била подарена от баба, дядо или някой приятел на мама и тати. Това няма значение, важното е, че явно тези малки книжки имат своята значителна роля за началното ни познание. Въвеждат ни в живота на село и на този в града, запознават ни със заобикалящите ни предмети и животинките около нас, с природата и т.н.
    Малката книжка на Роже-Пол Дроа ни въвежда в света на философията, а като се има предвид, че философия може да се открие в почти всичко, да се извлече от него – тя ни запознава със света изобщо, с идеите и тяхното реализиране.
    С много примери и достъпен език под формата на диалог (първата „форма на философстване“) ние се запознаваме и разбираме уж сложните термини и понятия, с които си служат философите.
    Книжката може да бъде полезна не само на младите любознателни познавачи на философията и света, но и на учители и студенти, които могат да се възползват от примерите в нея. Тя е за всеки, който си задава въпросите: „Защо?“, „Как?“... учудва се и има търпението и волята да разгадае „чудото“.

Зорница Чернева, Хеликон – В. Търново