Античната философия

Автор: Джулия Аннас
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Захарий Стоянов
Брой страници 254
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 175 грама
Размери 16.5x10.5
ISBN 9789547398863
Баркод 9789547398863
Категории Философски направления, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Целта на авторката в тази книга е да представи на читателя античната философия, разкривайки важни и показателни нейни черти, по начин, който да заинтригува както като традиция, така и като настояща ангажираност.
В книгата е представена и хронологична таблица, с която са обозначени датите на живота на основните представители на античната философия.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Идеите на Платон и Аристотел, на древните мъдреци и чудесата на тяхната дълбока философия, продължават да оказват фундаментално въздействие върху съвременната мисъл, върху начина, по който мислим света.
Богатата традиция на античната философия намира свое чудесно кратко въведение в книгата на Джулия Аннас. Авторката е специалист, изследва, публикува и преподава върху предсократиците, Платон, античната етика.
Книгата на Аннас е увлекателна и с ясен стил повежда читателя в едно пътешествие в света на древната мисъл. Разделението на няколко големи дяла (например „Защо трябва да четем „Републиката” на Платон?” или „Логика и реалност”) улеснява допълнително читателя, а приложената хронология и препратки към допълнителна литература правят това кратко изложение достатъчно пълно и полезно.
Книгата наистина предава невероятната актуалност и важност на античната философия, като анализира цялата сложност и всеобхватност на темата в едно малко томче подходящо за съвременното забързано ежедневие.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен