Светлина в края на дулото. Книга с криминални истории

Автор: Юз Алешковски

Коментари: 0

Издател Факел-Експрес-&-Жанет-45
Брой страници 336
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 410 грама
Размери 20x14
ISBN 9789544913168
Баркод 9789544913168
Категории Криминални романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Невъзможно е да се преразкаже съдържанието на тези криминални истории, както е невъзможно да се преразкаже ехото на древногръцкия хор и карнавалния кикот - толкова наситени са те с най-причудливи сюжетни ходове и скокове, съдби и ситуации, първобитна житейска философия и екзистенциален хаос, невъобразими словосъчетания и смесици между убийствено равния език на властта, високия поетичен слог и здравия жаргон на житейското дъно.
Георги Борисов

Казано по-просто, в лицето на този автор ние си имаме работа с писателя като инструмент на езика, а не с писател, който използва езика като инструмент. В руската литература от двайсети век такива случаи не са повече, отколкото в руската литература от миналия век. Имали сме двама: Андрей Пла-тонов и Михаил Зошченко. През деветнайсети очевидно само Гогол. През двайсети век Алешковски се оказва трети и явно последен, защото векът наистина свършва - и въпреки изобилието от подрастващи таланти.
Йосиф Бродски

Социалната несправедливост или справедливост, хаосът или хармонията - това са все страни на една и съща реалност. А самата тази реалност е част от грандиозен процес, непостижим за нас. Най-точното определение на това, което ме кара да изписвам купища хартия, е желанието поне някак си да се закача, да се лепна за тази велика непостижимост. Да хвърля сянката на временното си съществуване върху цялата пълнота на времето.
Юз Алешковски

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]