Голямата игра или Светът, в който живеем

Автор: Кирил Соколов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Световит
Брой страници 230
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 262 грама
Размери 20x14
ISBN 9789549761351
Баркод 9789549761351
Категории Есеистика. Публицистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Живеем в свят красив и примамлив! А, дали няма да го загубим безвъзвратно?
Всички ние сме свързани чрез Феномена съзнание. Един с друг, с душите си, с нашите предци от древността и с планетата Земя. Чрез нашето съзнание, чрез нашите мисли и интелект ние съграждаме и променяме света. Но чрез него пораждаме и разруха, превръщаме Земята в сметище, а хората - в залутани индивиди, чийто живот е сведен до просто оцеляване.
От векове съзнанието ни гради реалността на Голямата игра. Независимо дали е породена от невежество или от зла умисъл, тя е продукт на човешкото съзнание и интелект. Крайно време е да разберем истината за играта, да признаем таланта на нейните създатели и разпоредители - а това сме самите ние, хората.
Тази книга ще ни помогне да осъзнаем играта, която всеки от нас (и човечеството като цяло) води както за физическото си оцеляване, така и за осмисляне на света, на живота на Земята, на самия човек.
Голямата игра е установила своите правила и докато те не бъдат разбрани, никой няма да е успешен в своите благородни начинания. Всички добри намерения ще извеждат на един и същ път - на пътя към ада.
Целта на динозавъра също е била да оцелее, но той вече не съществува. Нима надареното със съзнание човечество го очаква съдбата на динозавъра?

Авторът е кибернетик и системен анализатор. Има практически опит от сферата на производство до външна търговия, от фирмения мениджмънт до инструментариума на властта - този на държавата, на финансовия капитал и на медиите. Опитите му да разбере светът, в който живем го насочват към изучаване на древните и съвременни духовни учения и практики. Интересите му се простират от езотеризма до съвременната наука, от ролята на съзнанието и човешкият интелект в историята на човечеството до основните фрагменти на Голямата игра в нашето съвремие.

от Евгени Ненков / дата: 27 сеп 2019

Най-смислената книга, издавана някога. И "изненадващо" сериозна, много сериозна. Книгата е изключителна - тя не е за забавление, а за размисъл.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]