Сигурност и защита на информацията

Автор: Цветан Семерджиев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Класика и стил
Брой страници 226
Година на издаване 2007
Корици твърди
Език български
Тегло 500 грама
Размери 24x17
ISBN 9789543270347
Баркод 9789543270347
Категории Компютри и интернет, Книги

В този труд на проф. Цветан Семерджиев обект на обсъждане са информационната сигурност и защитата на информацията в автоматизираните информационни системи и компютърните мрежи.
Липсата на единна теоретична основа за тяхното описание, моделиране, обсъждане и представяне бе причина да бъде създадена обща концептуална база, която да послужи за натрупване на нови знания, традиции и авангарден опит за нуждите на бъдещите начинания и инициативи. Комплексността на задължителните общи условия и специфичните изисквания за сигурност, разнообразието на компонентите им и многообхватността на техните връзки наложи да се търсят прости модели и описания. Ето защо основна част от разработките в това издание са за синтеза и анализа на основните компоненти на модела на защитата на информацията в автоматизираните информационни системи и мрежи.

Предмет на разглеждане са организационните, правните, управленските и технологичните аспекти на информационната сигурност, общата концепция, стратегията, политиката и процедурите за нейното гарантиране.

Сигурност и защита на информацията ще повиши квалификацията на изучаващите сферата на сигурността на автоматизираните информационни системи и мрежи, за да могат да изпълняват функции и длъжностни задължения на средни и висши управленски нива.
Предназначена е за работещите в министерства, агенции, нестопански и публични организации и е ценно помагало за всички специалисти, докторанти и студенти, на които им предстои запознаване с тази важна област.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]