България: Интеграция, трансформация, модернизация

Автор: Петко Ганчев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Славяни
Брой страници 424
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 547 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543680092
Баркод 9789543680092
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Предлаганият на българските читатели труд, а при евентуален интерес и превеждане на английски език и на читателите на европейските страни, е резултат от успешното изпълнение на научно-изследователски проект под същото заглавие към Министерството на образованието и науката. Той е дело на малък колектив от учени, представители обаче на различни институти на БАН и на различни университети. Това са авторитетни философи, социолози, икономисти, историци и етнографи. В него взимат участие и няколко учени от Република Сърбия. Анализите и изводите се опират на богат източников материал и на множество надеждни социологически и етнографски емпирични изследвания с обосновани оценки и изводи. Този факт е вече достатъчен показател за неговата обоснованост и интердисциплинарност. Само един поглед върху съдържанието ще даде представа за широката палитра на проблемите, които станаха обект на научния анализ на авторите.
Главната цел на авторите беше не само и не просто да изведат на преден план широк кръг проблеми, които според тях изразяват логиката на процесите на трансформация и интеграция на българското общество в системата на Европейския съюз В условията на настъпващата глобална епоха, с неизбежно съпътстващите я позитивни и негативни процеси и тенденции. Тяхната главна цел беше максимално обективно да осъществят този анализ и да предложат своите изводи и визии за бъдещето.
Този колективен труд е многопланов, с различни гледни точки, вариращи от един умерен оптимизъм и реализъм до силно критични оценки на множеството тежки проблеми на България, а също на балканските страни. Читателят сам трябва да се увери в аргументите на авторите, отстояващи едни или други гледни точки.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]