Орфей Тракиецът/ Orpheus, the Thracian

Автор: Валерия Фол
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Тангра ТанНакРа
Брой страници 152
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български, английски
Тегло 988 грама
Размери 30x22
ISBN 9789543780242
Баркод 9789543780242
Категории Древна история на нашите земи, История на България, История, Книги

Орфей е име, парола още от древността - за доброто начало в Космоса и Социума, за посветеност и знание, за любов и безграничен талант ... С името Орфей е обозначавана надеждата на всеки, че безсмъртността е достижима и музиката е космическият език, разбираем от всеки, който е обърнат с отворено сърце към Природата. Самите древни гърци определят Орфей като тракиец, като персонификация на мъдростта и другостта с положителен знак.
Културно-историческото наследство на Траките, древните обитатели на сегашните български земи, е интегрална част от българското. Културно-поведенческата приемственост между заварените и дошлите ни задължава да обърнем взор към образа на Орфей - достигналия безсмъртие благодарение на знанието и на стремежа си да го предаде на следовници. Българите векове са съхранявали не само реликтова масова мистериална обредност, а и древни сюжети, мотиви, персонажи, митологеми, фабулирани разкази, които изследователите свързват с тракийската орфическа вяра, с равнопоставените Велика богиня-майка и нейния Син с два образа -Слънчев и Огнен. Това съхранено знание е същинското духовно наследство от Траките и то винаги оживява в народни празници, вярвания, приказки, легенди и песни.

от за орфей и орфизма / дата: 15 окт 2013

Според сериозните изследователи Орфей е достигнал до представата за единствения Бог. Дивите Беси изповядващи множество оргистични култове и не са били готови да възприемат такава сериозна религиозна реформа. Поради това Орфей въвежда посвещението с цел да предпази себе си и последователите си ...
Въпреки това той е разкрит и убит, а тракийския Орфизъм се изкривява от наследените тракийски култове.
за единния (абсолютния бог) четете тук:
http://Линкът е изтрит от администратор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]