Бизнесконтролинг

Автор: Камен Каменов; Анатолий Асенов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Нов български университет
Брой страници 104
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 163 грама
Размери 23x16
ISBN 9789545354939
Баркод 9789545354939
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Пазарната среда изисква целево-адаптивно управление, основано на пазарни конкурентни структури. Такава система, прилагана в развитите страни, е контролингът. В книгата са застъпени основните характеристики на контролинга и връзката му с управленския цикъл. Книгата работи по темите: пазарна среда и потребността от целево-адаптивното управление; контролинг в системата на управленския цикъл; система на контролинг; концептуален модел на контролинг във фирмите; бюджетиране и контролинг; контролинг и управлението по резултати; видове контролинг; организационно изграждане на контролинг-системата във фирмите.

Проф. д-р Камен Каменов работи в областта на социалното управление, контролинга - като система за управление на фирмите; проектирането на организационни структури за управление; поведението и сигурността на управлението; системите за подбор на персонал. Публикациите му са свързани с фирмената промяна, малкия бизнес, човека и промяната.
Доц. д-р Анатолий Асенов работи в областта на лидерството и ръководството; бизнессредата и бизнесриска; бизнесконтролинга. Публикациите му са свързани с човешкия фактор и екипната дейност в управлението, отношението човек - организация, устойчивото развитие.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]