Възродителният процес. Мюсюлманските общности и комунистическият режим

Автор: Михаил Груев и Алексей Кальонски
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Сиела
Брой страници 212
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 300 грама
Размери 23x16
ISBN 9789542802914
Баркод 9789542802914
Категории Нова и най-нова история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Алексей Кальонски
Преподавател в СУ„Св. Климент Охридски" по история на Русия, Евразия и Източна Европа през ХIII-ХIХ в., а също различни аспекти на османския период. Бил е гост-лек-тор в ЕНЕ55 (Париж), Center for Islamic and Midlle East Studies (Берген) и др. Автор на статии и студии върху етнокултурни проблеми, малцинства, миграции и др. (на български, английски и гръцки език). Последната му публикация е книгата „Юруците" (С., Просвета, 2007) - историко-антропологично изследване за номадското население на Балканите.

Михаил Груев
Преподавател по съвременна българска история и етнология на етническите групи в СУ„Св. Климент Охридски. Гост-преподавател и в Пловдивския университет„Паисий Хилендарски". Бил е гост-лектор в университетите в Мюнхен, Саарбрюкен, Белград и др. Автор на редица студии и статии на български, немски и английски език. След „Между петолъчката и полумесеца. Българите мюсюлмани и политическият режим 1944-1959" (2003) това е втората му книга в тази област. Под печат в поредицата е и негова монография върху колективизацията и социалната промяна в българското село.

от годо / дата: 27 юни 2008

Трябва да се пише но и да се чете за този \"възродителен процес\";Голямата екскурзия.Мого глупости почнаха да пишат из форумите.Само който го е преживял знае какво \"възраждане\" беше.С танкове и автомати....Нямам думи..

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]