Богомилството. Път на съвършените

Автор: Влад Пашов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Авир
Брой страници 236
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 246 грама
Размери 23x16
ISBN 9789549205831
Баркод 9789549205831
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Различните автори разглеждат Богомилството всеки от свое лично гледище, според своето рабиране, като изхожда от това, което враговете на богомилоството са казали за него. Едни го разглеждат като социлано учение, други го раглеждат като някаква религиозна секта, произхождаща от Изток, рядко някои го разглеждат като етично религиозно учение, но почти никой досега не го е разглеждал като окултно учение, каквото то е било в действителност.

от богомилство / дата: 15 сеп 2008

Вярно е, че богомилството е било окултизъм, но само дотолкова, доколкото е вариант на гностицизма. С дъновизма той няма нищо общо. За корените на богомилството прочетете книгата:

http://www.veren.org/product.php?b=3922&T=15&SESID=15pmcmuv8jsae7vchre8pq96t5


Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Каква сте учили за богомилите в училище – че са християнска ерес, чиито корени трябва да се търсят в българската обществена действителност през първата половина на X. век и че са били безмилостно преследвани и избивани от цар Петър I...

Влад Пашов е автор на първия български труд по астрология, отпечан през 1938 г и последовател на Бялото братство. Неговата книга за богомилите се отпечатва за първи път, след като преди се е разпространявала нелегално като ръкопис. Позовавайки се на мнозина автори, запазените малко богомилски писания и вай-вече на Учителя Петър Дънов, Пашов представя една цялостна концепция за Богомилството като езотерично учение, много повече от ерес и много повече от социално явление. Според Учителя основател на богомилството в България е не поп Богомил, а Боян Мага – син на цар Симеон. Богомилството е било със специална задача да събуди духа на българския народ за доброто, за творчеството, но остава неразбрано в пределите на родината. В Европа обаче то се разпространява и дава тласък на цялостното развитие на народите, до които се докосва.

Още много можете да научите от „Богомилството. Път на съвършените“. На какво от всичко ще решите да вярвате – изборът е във вашите ръце. Дали ще погледнете скептично или с отворено сърце, дали ще прочетете написаното чисто информативно – всеки ще получи това, за което е готов да узнае.

Станислава Чалъкова, Хеликон Велико Търново