Луфтвафе - самолети в сянка

Автор: Кирил Чочков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Еър Груп
Брой страници 240
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 369 грама
Размери 22x15
ISBN 9789547521230
Баркод 9789547521230
Категории Военна техника, Техника, Книги

На 26 февруари 1935 г. Адолф Хитлер нарежда на Херман Гьоринг да възстанови военновъздушните сили на страната, като по този начин нарушава Версайския договор, подписан през 1919 г. Германия нарушава договора без санкции или противопоставяне от страна на Великобритания, Франция или Обществото на народите.
Веднага след възстановяването си Луфтвафе (Luftwaffe - преведено от немски буквално означава въздушно оръжие или военновъздушни сили) започва да разработва самолети, да набира персонал и да разработва доктрини, които да са от полза и за другите въоръжени сили на Вермахта. Също така поставя началото на своя собствена Въздушна академия, създава парашутно-десантни войски и подобрява значително капацитета за превоз на товари по въздуха.
По това време са създадени основните самолети, които по-късно ще вземат участие във Втората световна война - Bf 109 Messerschmitt, Dornier Do 17, Junkers Ju 87 и Heinkel Не 111.
В настоящата книга са описани самолети, плод на творческата немска-инженерна мисъл, които не са влизали в серийно производство, а някои от тях никога не са напускали чертожната дъска. Въпреки това тези проекти дават представа до какво ниво на развитие е стигнало немското самолетостроене по време на войната и не е изненадващ фактът, че много от тях по-късно са проучвани и доразвивани от американски, британски, руски и френски инженери.

от Луфтвафе / дата: 09 дек 2008

Една доста силна книга на Българския пазар! Имах възможността да се запозная с издателството на тазгодишния панаир на книгата. Изданието е доста вълнуващо поради факта, че изданието ни запознава със самолети които не са имали и 1 полет.

Цитирам:

"В настоящата книга са описани самолети, плод на творческата немска-инженерна мисъл, които не са влизали в серийно производство, а някои от тях никога не са напускали чертожната дъска. Въпреки това тези проекти дават представа до какво ниво на развитие е стигнало немското самолетостроене по време на войната и не е изненадващ фактът, че много от тях по-късно са проучвани и доразвивани от американски, британски, руски и френски инженери."

Успех на книгата и на всички, които се радват на немското качество, тактика, ред и дисциплина!

09.XII.2008

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]