Седемдесетте чудеса на Китай

Автор: Под редакцията на Джонатан Фънби

Коментари: 0

Издател Рива
Брой страници 304
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български
Тегло 1332 грама
Размери 27x21
ISBN 9789541686
Баркод 9789541686
Категории Енциклопедии. Каталози. Справочници, Енциклопедии и справочници, Книги

Китай постепенно издига ръст като водеща световна икономическа сила, но какво все пак се крие зад устремното му развитие в началото на ХХІ век? Какви са корените, какво е същинското естество на тази велика цивилизация? настоящата, авторитетно написана и грабваща без остатък вниманието на читателите книга, съдържа отговори на вълнуващите мислите ни въпроси, оформени като поредица от проникновени есета - планините и реките, през Пътя на коприната и удивителната дива природа, през превъзходните творби на изкуствата и впечатляващите монументи на миналото, да пулсиращите от живот и развитие модерни градове.

Постиженията в художествената сфера в Китай надали имат равни на себе си в света, накъдето и да се обърнем - калиграфски свитъци, нефритени изделия, копринени одежди, керамични творби, лакирани произведения, рожби на живописта, бронзови изработки, най-фини мебели и наситени с красота и символика градини ни се представят тук в статии, написани от най-видни специалисти. Прочути монументи като Забранения град в Пекин и Великата китайска стена израстват пред очите на читателя в цялото си величие, а веднага след това вниманието му приковават по-малко известните, но впечатляващи с вида си, с планировката и въплътените в тях мирогледни идеи скулптури, дворци, гробници и манастири. наслаждаваме се на великолепието на старите имперски градове Си'ан и Нанкин, но не пропускаме и съвременното обаяние на бързо разрастващите се модерни техни събратя - Шанхай и Пекин с изумителните им небостъргачи.
Не по-малобройни и не по-незначителни са чудесата на Китай, част от всекидневния живот. Защото жителите на тази необятна страна са изобретили хартията, печатането, компаса, чадърите, картите за игра. Можете да се запознаете и с храната на Китай, прочута с разнообразието, а също и с великата имперска система - формата на политическата и обществена уредба, в която поднебесната империя е била организирана, откакто Цин Шъхуанди я обединява преди повече от две хиляди години.

Написана от талантлив екип от учени както с азиатски, така и с европейски произход, снабдена с превъзходни илюстрации, "Седемдесетте чудеса на Китай", представлява несъздавано до настоящия момент, описание на огромната и енигматична страна, приковала вниманието на днешния свят.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg