Всички дни от седмицата

Автор: Божидара Цекова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Аргус
Брой страници 224
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 255 грама
Размери 20x13
ISBN 9789545701696
Баркод 9789545701696
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Божидара Цекова завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" и трийсет години е актриса, 25 от които в Сатиричния театър. Прави записи в радиото, дублажи в телевизията, детски утра, хумор, конферанс. Като автор й реализират осем радиопиеси, три театрални и една телевизионна. Издава пет книги с разкази и новели, както и два романа.
Носителка е на награди от анонимни конкурси, на „Будител 2002" от Съюза на свободните писатели, на „Блага Димитрова" от Националния граждански форум „Българка", на международния приз на ОIRТ и на „Сребърен ритон" за принос в развитието на културата в България.
Председателка е на Дамския литературен салон „Евгения Марс" и активна общественичка.

"Тя привличаше мъжете, притъпяваше мисълта им, възбуждаше ги, разпалваше страстите им и ги правеше агресивни. Нямаше нужда от секс и не го търсеше, значи вината не бе в мислите и поведението й. Тогава в какво? Знаеше отговора. „Тялото ми излъчва нещо като при разгонените кучки, нещо, което приканва и дори подтиква към престъпление." Тялото й! Мразеше го! Трябваше да го скрие."

Божидара Цекова, според моята преценка, е белетристка и драматуржка, съперничеща по талант с най-добре приеманите от обществото ни писателки.
Атанас Свиленов

Писателката Божидара Цекова ни удивлява с моралния си кураж да престъпва табута. Но в това тя е разтърсващо искрена и дълбоко психологична, гъвкава, многолика и изобретателна в превъплъщенията си.
Катя Зографова

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Писател-белетрист, член на Управителния съвет на съюза на свободните писатели в България, председател на Дамски клуб "Благовещение" и на Дамски салон "Евгения Марс", член Управителните съвети на НГФ "Българка" и на фондация "Млади български таланти". Родена в София. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов". Двадесет и пет години е актриса в Държавен Сатиричен театър "Алеко Константинов". Участва активно в предаванията на радиото и телевизията, снима се във филми. Авторка е на книгите с разкази и новели "Колосани минзухари", "Спомени за любов и смърт", "Дългото мълчание", "Зад фасадата" и на романа "Неведоми пътища". Авторка е и на радио-пиесите "Остани с мен, Лаби", "Веществени доказателства", "Крясък за помощ", "Ние от клас"Б", "Позвъни ми", както и на предавания и сценарии в телевизията. Представяна е с свои творби в сборниците на ССП, в алманасите на Дамския литературен салон "Евгения Марс" и в другия литературен печат. За пиесите си "С балкон на луната" и "Рокер Ромео" получава първи награди в анонимните конкурси на Българското радио и Комитета за наука, изкуство и култура. За телевизионната пиеса " С вкус на горена захар" и е присъдена втора награда (първа не се дава) на анонимен конкурс на Телевизионния театър и КНИК, а в конкурс за криминален разказ "Коледно убийство" получава трета награда. Носителка е на международната награда OIRT, на наградата на ССП "Народни Будители - 2002", на наградата "Блага Димитрова" от Национален граждански форум "Българка" и на втора награда (първа не се дава) от четвъртия национален конкурс за нова българска комедия.