Да правим бизнес като Ричард Брансън

Автор: Дес Диърлав
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Locus
Брой страници 176
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български
Тегло 229 грама
Размери 22x15
ISBN
Баркод
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Брансън - човекът, които оглавява списъка на най-богатите хора на планетата на сп. Forbes.
Тази книга съдържа точен анализ на причините за дългогодишния успех на Ричард Брансън. След като я прочетете, вероятно ще го видите като брадясал кръстоносен рицар или като пропуснал сутрешното бръснене капиталист, но независимо от образа му, един извод едва ли ще ви убегне - той е забележителна личност.
Вече три десетилетия той заслепява бизнес сцената с уникално съчетание от реална стойност и стил. Не е за пренебрегване и колорита, и нестандартното поведение, с които той разнообразява иначе скучния живот на безброй бизнес журналисти по цял свят.
Личното му богатство възлиза на над 3 милиарда долара, макар че точните изчисления са невъзможни поради факта, че компаниите му са частни, непрекъснато се разделят и мултиплицират, и се контролират посредством множество данъчно ефективни офшорни тръстове - всички от които напълно законни и прозрачни, но все пак неразгадаеми.

„Когато преживея някаква трудност, винаги успявам да се съвзем, и да опитам отново. Подготвям се за пореден фал със съзнанието, че съм спечелил и от предишния неуспех. Не съжалявам за миналото, а гледам към следващото начало.
Смаян съм от количеството време, което хората отделят на неуспехите, когато вместо това би трябвало да насочат енергията и времето си към следващ проект. Неуспехът не е задължително отрицателно преживяване, неуспехът е част от кривата на познанието."
Ричард Брансън

Ключови думи: Ричард Брансън, Успехът им вдъхновява

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Тази книга е за британеца Ричард Брансън, който е явление в съвременния бизнес, а името му е синоним на марка с високо качество. Империята му „Върджин Груп" е изградена от 350 фирми с широк диапазон на дейност. Негови са световноизвестните компании „Върджин Рекърдс", Върджин Атлантик Еъруейс", Върджин Мобайл", „Върджин Интерактив". Банковата му сметка възлиза на 4 млрд. британски лири и затова е съвсем естествено всеки, който би искал да създава силен бранд и успешен бизнес, да купи на безценица съветите на Брансън.
За някои той е рицар кръстоносец, други го определят като капиталист, забравил сутрешното бръснене. Но във всеки случай той е успелият бизнесмен, чиито съвети не са за пропускане. Неговите максими са: „Не бъди пастир на овцете си, оглеждай котките!", „Изкуство е да подбереш правилните хора, притежаващи хъс и талант." За Брансън успехът в бизнеса зависи изключително много от екипа. Той отрича помпозността и елементарния външен блясък за сметка на качествата на хората, с които ще гради определен бранд. Любимата му характеристика за хората, с които работи, е: "Служителите на „Върджин" не са просто наемна работна сила, не са пешки в голяма шахматна партия. Те са предприемачи на самите себе си."
Десетилетия наред Ричард Брансън успява да бъде на гребена на вълната, а тази книга е едно своеобразно откровение за тайните на неговия просперитет. „Да правим бизнес като Ричард Брансън" разкрива онези секретни формули, които го нарежда в ранг листата на най-успелите хора на съвремието.

Мария Григорова , Хеликон – Пловдив, Център