Как да се справим с вредни привички и зависимости

Автор: Петър Иванов

Коментари: 0

Издател Ахат
Брой страници 168
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 194 грама
Размери 20x13
ISBN 9789549664140
Баркод 9789549664140
Категории Медицина, Книги

Тази книга е посветена на проблем, който определено има изключително голяма обществена значимост, защото вредните привички и зависимостите засягат голяма част от българското население.
Освен това съществуват ясни тенденции някои от тях да обхващат все по-големи сегменти от обществото, особено младите хора.
В същото време липсват методически инструкции за превенцията и за терапията на тези психични страдания, които да могат да се ползват в практиката.
В книгата, която представлява практическо ръководство за работа с пациенти, са разгледани въпросите за същността и проявите на всяка една от включените дванадесет вредни привички и зависимости; разглеждат се характерните особености на протичането на страданието; факторите и причините, които обуславят неговата поява и развитие като психичен проблем; описват се евентуалните лоши последствия; представят се най-добрите начини на диагностициране (включително и за диференциална диагноза, където е необходимо) и най-ефективните за българските условия възможни методи за психотерапия.
Особено внимание е обърнато на тези методи, спрямо които има натрупан психотерапевтичен опит и е доказано, че резултатите от лечението са добри.
Във всички конкретни случаи се отчитат реалните обстоятелства у нас в сферата на психичното здраве и действителните възможности за ефективна психотерапия.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]