Денят след Розуел Т.1

Автор: Полковник Филип Дж.Корсо с Уилям Дж.Бърнс

Коментари: 4

Издател Огледало
Брой страници 178
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 245 грама
Размери 21x14
ISBN 9789548041447
Баркод 9789548041447
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Бивш служител на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО.

Има творби, които предизвикват огромен интерес и масови реакции. Те са оставили следа – добра или лоша- в човешкото духовно наследство. Има творби, които предизвикват огромен интерес и масови реакции. Те са оставили следа – добра или лоша- в човешкото духовно наследство. Според скромното ми мнение такава е и тази книга. Ако нейната съдба е да остане завинаги върху най-престижните лавици на библиотеката от безсмъртни, непреходни произведения на литературата, то е единствено поради нейното съдържание. Тъй като тя поставя началото на историческия подход към една на пръв поглед незабранена, но умишлено забулена в тайнственост и дори в иронична мистика тема. Тази творба повдига завесата на един въпрос, който е стародавен като човешкия род проблема за съществуването на други светове извън нашия, както и за наличието на контакти между далечни, различни цивилизации и някои земни жители. Тя е събрала мемоарите на човек, който по хрумването на Фортуна е заемал достатъчно ключови постове в сфери, достъпни за изключително тесен и специално подбран кръг от доверени на властите лица. Личност, която престъпва дадена клетва, за да разкрие онази част от потулваната в продължение на десетилетия тайна, за която почти всеки от нас най-малкото се е догаждал или поне мисълта за нея е навестявала ума му: истината за извънземните същества, за техните уж неидентифицирани летящи обекти, за връзките между тях и представители на земното човечество, както и за онова, което сме наследили от тяхната явно най-малкото технически по-напреднала цивилизация.

Георги Ифандиев

от Пол / дата: 12 мар 2017

Мисля, че последното изречение на читателка е есенцията на тази специфична книга. Между впрочем тази книга е 2 тома и вторият е още по интересен от първия. Анализите на полковник Корсо и тези на г-н Ифандиев са великолепни. Да, извънземните от Розуел са в основите на тази книга, но има и нещо по-съществено в обобщението на Айзенхауер, Корсо и Ифандиев, а то е взаимовръзката на КГБ и ЦРУ, както и създаването на военнопромишлените комлекси в САЩ и тогавашния СССР и тяхното могъщо влияние върху всичко по Земята. Детайли и конкретика едва ли би писал Корсо, самият той не е физик, или биолог, ITспециалист. Имайте още нещо впредвид - бързо му помогнаха да напусне този грешен свят!!!!.

от Аз / дата: 12 мар 2017

Да допълня само, че от самото заглавие става ясно, че се говори за инцидента в Розуел. Договорът на Айзенхауер с извънземните е 7 години по-късно - къде търсиш под вола теле?
Технологиите и да ги опишат подробно - нищо няма да разбереш.
Факт е, че за последните няколко десетилетия имаме такова развитие на технологиите, каквото не е възможно и за 500 години без някой да ни е дал нещо.

от Аз / дата: 12 мар 2017

До #1. читателка:

Ти май си доста странно същество. Тази тема не е за всеки и не всеки има интелекта да я асимилира. По-добре чети любовни романи - за тях не се изисква акъл. Ако беше чела малко по-внимателно, ако имаше и положително IQ, щеше да си разбрала, че в Розуел са се разбили не един, а два летателни апарата с представители на РАЗЛИЧНИ извънземни същества. Някои от т. нар. СИВИ (класически Сив) имат по ЧЕТИРИ прсъта, а други фракции (подразделения на Сивите) на расата имат ПО ПЕТ И ШЕСТ пръста. В разбилите се НЛО е имало РАЗЛИЧНИ представители на расата. Авторът не си противоречи.
Ти може и да очакваш и да ти кажат защо си жива в книгата, но това вероятно и Господ не го знае... Какви технологии те гонят, бре, жена? Как очакваш обикновен автор да има подобна информация? Преиздентите на Америка не са имало достъп, ти искаш да имаш... Имаш ли 15 въобще?
Явно и филма с аутопсията не си гледала, щом търсиш информация в книги. Айзенхауер се е срещал с представители на Сивите и Високите бели (които и до ден днешен работят в Зона 51). Освен за тайния договор помежду им - технологии за американците и свободно отвличане на хора за опити за извънземните, друго няма как да разбереш. Американците, като видяха, че не могат повече да крият, се опитаха да ни правят на луди като излезнаха с тъпото твърдение, че хората, които се отвличат, се връщат невредими и с изтрита памет, но това НИКОГА не е било истина, т.к. над 2 милиона души изчезват безследно всяка година от планетата и никога нищо не е намерено от тях.
По-добре чети "Здрач".
Коментарът е редактиран от администратор.

от читателка / дата: 30 окт 2010

Книгата в голяма степен не оправда очакванията ми..макар че я изгълтах за 1 ден..просто изобилства със скучновати, маловажни за читателя факти като например свръх подробна информация относно едва ли не всичките видове американски военни звена и подразделения, които искали да се докопат до останките от Розуел( военновъздушни сили, военноморски сили, ЦРУ и всякакви там подгрупи), а четящият просто очаква и иска детайлен разказ за намерените технологии, за резултатите от аутопсията на извънземното, защо не и някакви подробности за срещата на Айзенхауер с представителите на чужди цивилизации..
Направи ми впечатление и едно такова разминаване в разказите - когато Корсо вижда извънземното в разтвора по време на транспортирането към изследователската база споменава, че то има четири пръста( стр.52), по- късно в повествованието, когато говори за извънземните по принцип, а и от други разкази и документални филми по случая, става ясно, че те имали по шест пръста. Къде е истината? И как може авторът да си противоречи за нещо така съществено?
Всъщност май най-голямото достойнство на тази книга са интересните бележки на преводача Ифандиев!Благодаря!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg