Българският парламент и преходът

Автор: Василий Проданов, Антоний Тодоров, Йосиф Аврамов, Ваня Иванова

Коментари: 5

Издател Сиела
Брой страници 520
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 715 грама
Размери 23x16
ISBN 9789542803522
Баркод 9789542803522
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Книгата е опит да се представят промените в България след 10 ноември 1989 г. на основата на многобройни факти, чрез които да се разкрие сложността и многостранността на историческия процес. Авторите анализират възстановяването и развитието на парламента, както и неговата роля като основна институция на политическата система в българския преход в периода 1989–2007 г. Публикуваните факти говорят красноречиво за отговорността на всяка от парламентарните групи и партии за кризисните процеси, разрухата и безвластието в страната, за унищожаването и разграбването на огромно национално богатство, за морално-политическата криза в българското общество.

от Гост / дата: 01 ное 2009

Авторът на сайта е сбъркал името на един от авторите, изписвайки го Василий. Става въпрос за Член кор.на БАН, проф. Васил Проданов.

от Калоянов / дата: 19 сеп 2009

Стойностна книга.

от Л. Генчева / дата: 22 май 2009

Книгата запълва една сериозна празнина. Събирането на толкова фактология на едно място ще ми бъде особено полезно във връзка с предстоящи изпити.

от Яна Маркова / дата: 16 май 2009

Сериозно четиво, въпреки че биха могли да се публикуват още факти, даващи по-пълна представа за процесите. Надявам се авторите да помислят за второ, допълнено с нови факти издание.

от Антон Тонев / дата: 14 май 2009

Професионално написана кинга, която дава обяснения за много от нещата в днешния ден на България. Присъствах на премиерата на книгата в НДК, която се превърна в полезна 2-часова дискусия за ролята на прехода и НС. Чуха се различни мнения - на историцитие проф. А. Пантев и доц. И. Баева, на настоящи и бивши политици като д-р П. Берон, Румен Данов, Дончо Конакчиев и др. Книгата не е развлекателно четиво, но си заслужава да бъде прочетена.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg