Наследствени пенсии

Автор: Райна Койчева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Авалон
Брой страници 256
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 278 грама
Размери 20x14.5
ISBN 9789549704181
Баркод 9789549704181
Категории Закони и нормативни документи, Право, Книги

Райна Койчева е главен асистент по трудово право и обществено осигуряване в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство и доктор по право.
Изследването обхваща всички основни проблеми, свързани с темата, а именно: значение, понятие и обща правна характеристика на наследствените пенсии, разграничение с наследяването, с личните пенсии, както и с други осигурителни плащания по повод на смърт, общи и специфични предпоставки за придобиване право на наследствена пенсия, особености на осигурения социален риск „смърт", кръг на осигурените лица, правила за определяне размера на наследствените пенсии, особености на пенсионното производство по наследствените пенсии.
Направен е задълбочен исторически анализ на развитието на института на наследствените пенсии в България от Освобождението до наши дни (1880 - 2000 г.), както и редица съпоставки с правната уредба на наследствените пенсии в държавите от Европейския съюз, в Русия, Украйна и Канада. Анализирана е правната регламентация на наследствените пенсии в конвенциите и препоръките на МОТ, както и относимите към тази материя разпоредби в правото на Европейския съюз, а също и българската и европейската съдебна практика.
Монографията е предназначена преди всичко за специалистите в областта на осигурителното право - научни работници, служители в НОИ, съдии и адвокати, но би могла да бъде полезна и на студентите от юридическите факултети, както и на всеки, който се интересува от проблемите на наследствените пенсии.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]