Класическа книга на нефритения император за запечатване на ума

Автор: Стюарт Олв Олсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Аратрон
Брой страници 288
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 281 грама
Размери 21x14
ISBN 9789546262912
Баркод 9789546262912
Категории Източни религии, Религия, Хуманитарни науки, Книги

"Тази книга съдържа много добри обяснения и информация относно китайските даоистки понятия, принципи, практики и цели. Предоставя полезни съвети за ежедневно поддържане на здравето, както и указания за постигане мистериите на мистицизма. Читателят ще бъде вдъхновен да започне или възобнови своя ангажимент за изграждане на един по-пълноценен живот." - Майстор Мантак Чиа

Според принципите на даоизма, всеки от нас притежава в себе си лекарството, което е необходимо, за да постигне оптимално здраве, да удължи живота си и дори да постигне безсмъртие. Даоистите разглеждат болестта и смъртта като естествен резултат от пилеенето на трите съкровища - дзин (сексуална и физическа енергия), ци (дъх и жизнена енергия) и шън (дух и мисловна енергия). Тайната наука за възстановяването, събирането и трансформирането на тези основни енергии създава един вътрешен еликсир на безсмъртието, който неутрализира последиците от процесите на стареене.
В тази книга Стюарт Олв Олсън представя нови преводи на три основни даоистки текста: "Безсмъртните" от "Баопу дзъ" на Гъ Хун от времето на династията Сун, първият даоист в древен Китай, който описва своето търсене на безсмъртието; превод на пълния текст на "Класическа книга на нефритения император за запечатване на ума", която дълго време е била една от петте важни свещени книги, рецитирани всеки ден от даоистите от сектата Драганова врата; и редкия трактат на Драконовата врата "Трите съкровища на безсмъртието", в който се определят феномените дзин, ци и шън. Опирайки се на обширните си познания за даоизма, бойните изкуства и китайската история и култура, авторът придружава своите преводи с обширни коментари, изясняващи историческия контекст на текстовете, а освен това описва и практическите приложения на техните учения в съвременния свят.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Една нова нига, която ни потапя в непреходната философия на даоизма. Авторът Стюарт Олв Олсън представя нови преводи на при основни даоистки текста: „Безсмъртните“ от „Баопу дзъ“ на Гъ Хун; пълният текст на „Класическа книга на нефритения император за запечатване на ума“ - една от петте най-важни свещени книги; и редкият трактат „Трите съкровища на безсмъртието“.
Авторът придружава своите преводи с обширни коментари свързани с историческия период на създаване на произведението, с тълкуване на даоистките понятия и прехвърляне на древната мъдрост през времето до наши дни.
Според принципите на даоизма, всеки от нас притежава в себе си лекарството, което е необходимо за постигане на оптимално здраве, дълголетие и дори безсмъртие.Опитайте да се докоснете до елексира на безсмъртието, който неутрализира последиците от процесите на стареене.

Таня Йорданова - Хеликон,Шумен