Осъществи целите си с НЛП

Автор: Анне Линден

Коментари: 0

Издател AMG-Publishing
Брой страници 352
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 309 грама
Размери 0x0
ISBN 9789549696240
Баркод 9789549696240
Категории Приложна психология, Книги

Възможно ли е:


* да добием съзнателен контрол върху поведението си, така че да получаваме по-често желаните резултати?

* да използваме по-ефективно своите вродени ресурси?

* да отправяме ясни послания в общуването с другите, за да ни разбират по-добре?

* да наднинем зад поведението на хората около нас и да достигнем до истинските им намерения?

* да намерим решения на проблеми там, където досега не сме ги търсили?


Ключът към постигането на тези цели ни дава НЛП (невро-лингвистично програмиране). Това е система от психологически техники, създадена в средата на 70-те години от Ричард Бандлър и Джон Гриндър. Тя обединява работата на много творчески умове от сферите на лингвистиката, психологията, антропологията и други дисциплини. Най-общо казано, НЛП предлага практически инструменти за промяна на поведението с цел по-ясна комуникация – и с нас самите, и с околните.

Както предполага и името, НЛП ни показва как да се „препрограмираме“. Това означава на първо място да изведем на съзнателно ниво практиките и поведението, които непрекъснато следваме, без да си даваме сметка за тях. След това можем да поставим под съмнение предположения, приети от нас за даденост, без да се замисляме за тях; да открием достъп до ресурсите, с които дори не подозираме, че разполагаме. И накрая, „променяйки“ съзнанието си, да повлияем на поведението, мислите и чувствата си, така че по-лесно да постигнем своите цели – в личния и професионалния живот.

В книгата си Анне Линден обяснява бързите и ефективни инструменти на НЛП, придружава ги с лесни и забавни упражнения и така ги прави достъпни за всеки читател, поел по пътя на самоусъвършенстването.Анне Линден е основател и директор на Института по НЛП в Ню Йорк. Изследва, практикува и преподава техниките на НЛП от 30 години. Тя е един от първите, получили сертификат за НЛП преподавател лично от създателите на невро-лингвистичното програмиране – Ричард Бандлър и Джон Гриндър.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„...Ако имате фенерче, но без батерии, няма да откриете пътя си в тъмното. Ако имате батерии, но не знаете как да ги поставите, пак няма да имате светлина. За да осветите своя път, вие се нуждаете от фенерче, батерии и някои инструкции.”
Тази книга ви дава инструкциите. Останалото вече го имате...

Елена Бръмбарова, Хеликон - Пловдив