Правни проблеми на ЗУТ

Автор: Проф.д-р Александър Джеров; Беатриса Шалдупова и др.

Коментари: 0

Издател Сиела
Брой страници 404
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 447 грама
Размери 14.5x21
ISBN 9789542813354
Баркод 9789542813354
Категории Право, Книги

Изданието съдържа четири основни части, анализиращи актуалните проблеми на Закона за устройство на територията:

Вещноправни проблеми в ЗУТ
Проф. д-р Александър Джеров – Почетен професор на Нов български университет. Автор на редица монографии – "Гражданско право", "Вещно право", "Правни проблеми на реституцията", "ЖСК и етажна собственост", съавтор е на "Кадастър, имотен регистър и устройство на територията". Има над 40 публикации в различни правни списания.
Изпълнителен директор на Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев".

Администриране на инвестиционния процес
Беатриса Шалдупова – началник Сектор "Съдебен контрол" в Дирекция за национален строителен контрол. Завършила е право в Нов Български университет. В началото на професионалната си кариера е работила като юрисконсулт в Район "Овча купел" – Столична община. Участвала е в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове, включително и по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Лектор е на Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев". Автор е и на процедури по прилагане на нормите за устройство и строителство

Участници в строителството. Функции. Договорни отношения в инвестиционното проектиране и строителството
Стоянка Илова – главен юрисконсулт в дирекция "Правна" на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Завършила е Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". В периода 1997–1998г. е заемала длъжността юрисконсулт в Държавна инспекция за териториалноустройствен и строителен контрол. От 1998–2008 г. е работила е като главен юрисконсулт, началник отдел "Правен" и директор Дирекция "Правно – нормативно обслужване" в ДНСК. Автор на редица публикации. Лектор в Център за обучение на адвокати "Кръстю Цончев" по проблемите на устройственото планиране и инвестиционното проектиране. Участвала е в междуведомствени работни групи към МРРБ по подготовката на законопроекти за изменението и допълнението на Закона за устройство на територията.

Съдебен контрол върху административни актове
Елена Златинова – юрист с продължителен опит по приложението на устройствените закони. На 1.12.1997 г. постъпва като съдия във върховната съдебна инстанция – Върховен административен съд. Съдия и председател на съдебен състав във Второ отделение – основно по разрешаване на правни спорове, възникнали при приложението на Закона за териториално и селищно устройство, Закона за устройство на територията и Закона за кадастъра и имотния регистър. На 18.02.2008 г. Председател на новообразуваното Седмо отделение.
Преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски" – Благоевград, в Нов български университет, Института по публична администрация и европейска интеграция и в Националния институт по правосъдие.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg