Готвим със сирена

Автор: Теодора Пенчева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Колхида
Брой страници 336
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 400 грама
Размери 20x14
ISBN 9789546721273
Баркод 9789546721273
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Сиренето – тази ценна храна, известна още на древните народи, обогатява и разнообразява трапезата на милиони хора по света. Почти няма национална кухня, в която сиренето да не се използва, защото е и вкусно, и полезно, и здравословно. Концентриран източник е на много хранителни съставки - белтъчини, мазнини, минерални соли и витамини.

Като всяка храна сиренето също изисква да бъде поднасяно по подходящ начин. Неподходящото нарязване на някои видове сирена може да лиши ценителите от удоволствието на вкуса им. Начинът, по който го поднасяме, сполучливата му комбинация с останалите ястия и напитки – всичко това е важно и може да промени нещата, така че сиренето да престане да бъде само и единствено добавка към сандвичи, а да се превърне в търсена и желана съставка за множество ястия и приеми.

През последните години на българския пазар се появиха и продължават да се появяват непрекъснато все нови и нови видове сирена – внос от Италия, Холандия, Германия, Дания, Австрия и Франция, които задоволяват и най-изисканите вкусове. Разнообразието от предлагани сирена е толкова голямо, че на потребителите им е трудно да се ориентират кое за какво могат да използват. Всъщност един голям раздел от кулинарното изкуство е посветен на това как да използваме сиренето, как да го режем, по какъв начин и с какви вина да го поднасяме. С всички тези тъкности, както и с още много други полезни и интересни неща е решила да ни запознае Теодора Пенчева в първата за българския пазар книга посветена на сиренето.

Освен с богатия рецептурник от над 600 ястия, книгата „Готвим със сирена” ще бъде полезна на всеки любител на сирената и с многобройните практически съвети, кулинарни идеи и изкушения.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]