Портокаловото момиче

Автор: Юстайн Гордер
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Дамян Яков
Брой страници 176
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 144 грама
Размери 0x0
ISBN 9789545274497
Баркод 9789545274497
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

ВСЪЩНОСТ защо Пепеляшка трябва да напусне двореца преди да удари полунощ? Е, да – в бързината да загуби пантофка и накрая да спечели принца. Неотменимото ПРАВИЛО!

Разпечатано писмо и файл в "античен" вече компютър срещат пораснал син с отдавна починалия му баща. Писмото е разказ и размисъл за МАГИЯТА да си роден и да живееш – защото светът е чудна приказка, чиито превъзходно тайнствени правила трябва да разгадаваш и да спазваш. РЕАЛНОСТТА – на Земята под Слънцето и Луната – е необятната люлка на въображението с неговите неизясними ЗАГАДКИ, преплетени със случайности, предположения, отхвърляния... и СЛЕДИ. Разказ за важността да можеш да откриваш и правилно да разчиташ следите и за миговете, когато сякаш се намираш в самия извор на ВРЕМЕТО.

А синът трябва да отговори на възможно най-важния въпрос – за ИЗБОРА.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Животът е приказка. Той е лотария, в която видими са само печелившите билети.

Всеки има своята приказка. Прекрасно е, когато „Аз” се превърне в „Ние”.

„Ние” като затварянето на кръга.

Сякаш целият свят се е разтопил и трансформирал в по-висша материя.

Но животът е кратка приказка. Хоп и вече ме няма.

Ако можеш да избираш, би ли избрал изобщо да не се раждаш?

Ако знаеше края, би ли пропуснал своята приказка?

„...Да не стана свидетел на великото тайнство!”

„...Никога да не зърна проблясващото, натежало от звезди небе!”

„...Да не преживееш цопването по корем във водата!”

„Портокаловото момиче” ще ви зареди с жажда за живот, копнеж за любов, тъга и усмивки.

Стотина страници невероятно удоволствие и размисъл.

Светлана Димова, Хеликон Витоша

В тапицерията на малката спортна количка, Георг открива писмо адресирано до него, написано преди единадесет години от починалия му баща.В сърцето на всяко пораснало момче се крие спомен за поне една сакрална любов, несподелена, неразкрита, любов която кара сърцето ни да пее, да реем поглед в нощното небе и да пишем стихове без да сме поети.

Писмо в което бащата разказва на вече прасналия си син за срещата си с Любовта.За момичето с портокали, което Георг може би познава.


„Портокаловото момиче“ е роман, който се отнася до хората в целия свят, до живелите преди нас, до тези, които са сега на света, и до всички, на които предстои да се родят.

Роман, който дава отговори и поставя въпроси за избора, който всеки един от нас трябва да направи, защото „в този свят идваме един – единствен път“Иван Гутев, Хеликон Габрово

Избереш ли да живееш, избираш и да умреш“, но „Животът е лотария, в която се виждат само печелившите билети.“

„Никой не се сбогува през сълзи с геометрията на Евклид или с таблицата на Менделеев. Никой не плаче заради раздялата с интернет или с таблицата за умножение. Човек се сбогува със света, с живота, с приказката. И с неколцина избрани хора, които искрено обича.“ - В книгата си, Юстайн Гордер ще ни запознае с писмо от баща до син, в което е представена приказката - живот в нейната вълшебна и реална представа. Преди да бъде безвъзвратно ограбен от неизлечимата болест, Ян Олаф оставя наследство за своя син, скрито в тапицерията на бебешката му спортна количка, без знанието на другите членове от семейството, но със заръката в никакъв случай да не изхвърлят количката. След единайсет години бабата на Георг открива случайно въпросното писмо. Комуникацията между порасналият юноша и вече починалият му баща ще бъде ценна и за двамата: Ян Олаф ще получи отговор на своя въпрос и ще се освободи, а Георг ще озрее осъзнавайки, че „всичко, което имаме тук, свършва с края ни“, но това не трябва да ни прави апатични към случващото се тук-и-сега, а напротив – дава ни нов поглед към живота.


Зорница Чернева, Хеликон Велико Търново