36 точки за здраве: Акупресура и Чигун

Автор: Ван Циенцюн

Коментари: 0

Издател Ханлин
Брой страници 116
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 150 грама
Размери 13x20
ISBN 9786199024966
Баркод 9786199024966
Категории Източна медицина, Медицина за всеки, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 13.00 лв.

Акупресурата е достъпен и безопасен метод за профилактика и лечение, доказал своята ефективност през хилядолетията.
Основна цел на акупресурата е посредством натискане на определени точки по тялото да се стимулира потока на енергията и кръвта и да се постигне по-добър баланс във функциите на вътрешните органи и системи.
Известна поговорка в китайската медицина гласи: "Има ли болка, значи не е отпушено. Ако е проходимо, тогава няма болка". На китайски език този израз звучи като скоропоговорка: "тон, дзъ пу тон; тон дзъ пу тон". Произнасянето на "тон" означава "болка", но по същия начин се произнася и думата "отпушване, проходимост". Разликата е само в йероглифите, с които се изписват тези думи.
Това е един пример за дълбокия философски смисъл на думите в китайския език. Според китайската медицина причината за всички видове болки се дължи на застоя на енергия и кръв. Ако меридианите и каналите в тялото са отпушени и енергията е проходима, тогава няма да има болки в тялото. Потокът на енергията задвижва кръвта и стимулира кръвообращението. В случай, че има застой на енергия, това ще причини и застой на кръв. А застоят им води до образуване на различни болестни състояния. Може да се каже, че всички болести произлизат от недостиг на жизнена енергия или застой на енергия и кръв. Ето защо, основен принцип в китайската медицина, лечебния чигун и акупресурата е енергията и кръвта в тялото да се движат свободно, а енергийните меридиани и канали да са проходими.
Чигун е наука за същността и еволюцията на живата материя. Чрез дългогодишни наблюдения върху Природата древните хора са доловили, че между човека и нея има взаимовръзки. Тези знания са били анализирани и осмислени след многократното им проверяване в процеса на хилядолетна практика.
Чигун представлява също така метод за саморегулация на здравето, психиката и ума, за постигането на дълголетие и качествено усъвършенстване на живата материя. Смелостта да бъде описван е идвала след десетилетия лични проверки и анализ. Благодарение на теоретичните изследвания и практиката на много поколения хора, през хилядолетията знанията са били непрекъснато обогатявани, развивани и усъвършенствувани, за да се превърнат накрая в неразривна по своята логичност и съдържание система...
Ван Циенцюн

Д-р Ван Циенцюн е един нетрадиционен ум, който съчетава дълбоките си познания за същността на връзките между Човека и Природата с практическия талант да обучава и лекува. Президент е на Европейската асоциация по чигун, член на Общокитайската асоциация за научни изследвания по чигун, на Общокитайската асоциация за традиционна медицина, бивш сътрудник на Института за Човека в Пекин и сегашен ръководител на сдружението с идеална цел Академия "Ханлин", което обединява хора с планетарно и нестандартно мислене от различни страни, със седалище в България. Лекувал е чрез чигун-терапия членове на китайското правителство, видни западни и китайски интелектуалци, множество обикновени хора и чуждестранни посланици в България.

Ключови думи: Безценно здраве

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg