Пътуване към Икстлан. Уроците на Дон Хуан

Автор: Карлос Кастанеда
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Бард
Брой страници 336
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 255 грама
ISBN 9789546551405
Баркод 9789546551405
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

„Никой не би могъл да преувеличи значимостта на направеното от Кастанеда.”
Ню Йорк Таймс

Този том показва на читателя начините, по които „човек, притежаващ силата” вижда, за разлика от обикновеното гледане и как чрез съсредоточеното „виждане” той може и трябва да „спре света”. Кастанеда описва уроците, поличбите, упражненията на тялото и духа, тежките изпитания, простите и все пак загадъчни проявления на сила, необикновените проникновения и преживявания, чрез които неговият приятел и учител Дон Хуан го подготвя да възприема нещата такива, каквито са, вместо да ги описва с думи и общоприети условности. Високо в планините и сред жарката пустиня Кастанеда се устремява към силата в поредица от стряскащи срещи с непознатото - изправя се срещу смъртта и миналото си в лицето на сокол албинос, срещу призрачния вятър, срещу истински планински лъв и планинската мъгла – и овладява техниките, концентрацията и деликатността на ловеца, който е „свободен, гъвкав, непредсказуем”.


В „Пътуване към Икстлан” Карлос Кастанеда постига нови висини в посвещаването в учението на индианския магьосник Дон Хуан.

от четец / дата: 01 авг 2014

стана една от любимите ми книги. чете се спокойно, не е нахъсана и агресивна, много добре са поднесени идеите в нея.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Пътуване към Икстлан. Уроците на Дон Хуан” е  преоценка на написаното от автора в предходните две изследвания за учението на истинските толтеки. Тук Карлос Кастанеда предлага още една гледна точка, сравнима с обяснение, но не и с окончателен отговор на въпроса за т.нар. „човек на знанието”.

Заедно със „Сказания за силата”, тази книга е анализ на моралните и енергийни сили на един антрополог, чиито текстове достигат до нас като най-подробната версия за възможния потенциал на мъдростта на автохтонните жители на Америка. В заглавието на книгата е отразен конкретен случай и метафора за горeпосоченото.

 

Чавдар Димитров, Хеликон София - Витоша

Тази книга от световноизвестната парадигма на толтеките може да бъде четена и без предварителна подготовка. Тук главен разказвач е Дон Хенаро, който предава една сюрреалистична приказка за пътя на ученика.

Сама по себе си „Пътуване към Икстлан” може да бъде разглеждана и като философска проза, но е по-скоро иносказателна за личния избор на един воин.

Елена Бойчинова, Хеликон Витоша