Приказки за пораснали деца

Автор: Мадлен Алгафари

Коментари: 14

Издател Джуниър-Партнърс-ЕООД
Брой страници 160
Година на издаване 2010
Корици твърди
Език български
Тегло 408 грама
Размери 24x16
ISBN 9549186741
Баркод 9549186741
Категории Приложна психология, Книги

Имало едно време... и нищо друго. Да, има само едно време и нищо друго! Всичко е време. Светът е изграден от сгъстено и разредено време и нищо друго. И винаги е имало ЕДНО време. Само ЕДНО време. Нито минало, нито сегашно, нито бъдеще. Имало е едновременност. Има едновременност. И ще има едновременност. В нашия вътрешен свят!
А имало и едно време, когато хората не са имали съзнание за време. Но са имали съзнание за Едно. За това, че всичко е Едно. И това време е сега и винаги.
И така, и инак, и никак, и всякак има само едно време. И приказките разказват винаги за него. За единствената безкрайна и безначална едновременност. За вечното вътрешно Сега. Затова те винаги са актуални!
Здравейте, пораснали деца! Не, това не са приказки за възрастни, а за пораснали деца! Различно е! Като деца познаваме Истината - умеем да бъдем себе си. После я изгубваме, забравяме или ни я отнемат и... започваме да я търсим. Цял живот търсим Истината, но... я заместваме със знания. Приказките са вълшебният кивот, в който Тя се пази - недостъпна за разума. Приказките говорят на символен език, който душата директно разбира. Например: водата, лявото, нощта, смъртта, пещерите, ирационалното са символи на женското начало. Огънят, денят, дясното, животът, върховете, рационалното - на мъжкото. У всяко живо същество двете начала са неотделими. Подземните царства, кладенците, океанът са символи на нашето подсъзнание. Всички приказни герои са типизирано олицетворение на различните аспекти на нашето Аз, наречени архетипи - сирачето, мъдрецът, воинът, вещицата, мъченикът, отшелникът, детето, родителят и др. Тяхното припознаване като наши същности ни носи онзи интегритет, който в психотерапията се нарича здраве или биване себе си, или Истина за вътрешното Цяло! А осъзнаването на всеобщата ни свързаност в Едно - Истина за външното Цяло, което е част от друго - по-голямо Цяло, и така - до безкрая на времето, което всъщност е Едно!
Мадлен

Приказките на Мадлен съчетават по гениален начин простотата и дълбочината на алегоричните истории за изконните човешки търсения. Те стигат до всяко сърце и пленяват с прекрасната образност, с увлекателния сюжет, с проникновеността на посланията или с всички тези неща наведнъж. - Хорхе Букай

от Димитър Данов / дата: 27 яну 2020

Благодаря ви Мадлен Аугафари, за мен е удоволствие че преди много време се запознавах с поуката и днес ви благодаря и ви пожелавам весели старини и десетки смях около душата ви. Респект и ще се радвам да се запозная с теб човека, който може да изкорени злоба и да наслади на нейно място доброта!!! На всички успех и се УЧЕТЕ радвам се че ви има!

от Кирил / дата: 02 апр 2016

Зле, много зле, иначе дамата си я бива, нищо лошо не бих могъл да кажа за нея, доколкото я познавам от медийното пространство. Писането или го можеш или не ! Съжалявам, че си дадох парите на вятъра.

от Красимир / дата: 01 апр 2016

Няма нито стил, нито идеи, които да си струват четенето. Имаш чувството, че са те пуснали в каца с лой.

от мишо / дата: 01 апр 2016

Подариха ми книгата. Зачетох с интерес. Обичам книги, обичам човека който ми я подари. Но до там. Това е слабо написано, претенциозно, многословно, даже... Даже останах с чувството, че ако не я харесам съм виновен за нещо... Мнение.

от Юлия / дата: 24 авг 2013

Ей, тази Мадлен, то е сила на словото, то е изказ, то е цвят, няма друга такава!!!

от Станимира / дата: 16 авг 2012

Много харесвам тази книга. Препоръчвам я на всичките си приятели :)

от viktoria panaiotova genova / дата: 05 юли 2011

мисля че книгите на мадлен са прекрасни

от viktoria panaiotova genova / дата: 05 юли 2011

трябва да има повече хора като мадлен алгафари

от Misho / дата: 19 юни 2011


22 лв.-скъпооо.

от таня / дата: 01 апр 2011

и аз смятам, че е прекрасна! Точно в стила и е силата и невероятното умение да играе със словото!

от Sonia / дата: 12 фев 2011

Думи, думи, думи... На мен ми се стори претенциозна и доста зле написана. Може авторката да е много добър терапевт, но от стила й човек получава главоболие... Виж, илюстрациите ми харесаха.

от Ивелина / дата: 07 фев 2011

Книгата е страхотна, представя ни нещата от живота по един невероятен начин! Поучителна и толкова завладяваща! Чете се на един дъх! Невероятна е!

от Роси / дата: 20 окт 2010

Книгата съдържа лечебни слова, и дава решение на проблемите на душата. Истината е една, но пътищата за достигане до нея са много. Приказките на Мадлен са тези пътища, които ни отвеждат отвъд пределите на ума и знанието и чрез тях достигаме до сърцето, там където е истината, тази целебна истина, която ни е страх да погледнем в очите, но благодарение на нея порастваме.
Книгата е прекрасна, съдържа 36 приказки, луксозно оформление, твърди корици, с илюстрации. Препоръчвам ви я. Разкошна за подарък.

от Мони / дата: 20 окт 2010

Прекрасна е.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Знаем, че приказките са вълшебни, защото в тях всичко е необикновено – необикновени са героите, необикновени са случките, но в тях е скрита истина, която душата веднага разпознава. Зад образите на героите са скрити нашите лица, онези, които крием дълбоко в себе си. Всички болки, всички неосъзнати проблеми са скрити дълбоко в нас, но и истината за тяхното решение също е скрита в нашето сърце. То притежава невероятни и неизчерпаеми дарове за нас, за които дори не подозираме. Мъдри и поучителни, всичките 36 приказки съдържат целебна сила, която лекува раните и освобождава душата от оковите на ума.

Когато се справим с неосъзнатото в нас и променим гледната си точка, започваме да живеем един нов живот изпълнен с любов към себе си и към всичко и всички. Всеки има проблеми и скрити болки, които предпочита да подтисне вместо да се изправи срещу тях със смелост и да погледне истината в очите.

Мадлен Алгафари помага на всеки, който е готов да се изправи срещу истината за себе си, за да се преоткрие.

Книгата ще се хареса на всички фенове на Хорхе Букай.Русалина Господинова, Хеликон Стара Загора

В днешния свят човекът е затворен в сфера, с която се надява да се защити от другите, от заобикалящия го свят и сам си изгражда затвор, който не му позволява да бъде щастлив. Според психоложката Мадлен Алгафари щастието е в отварянето на хората един към друг и към света.

В новата й книга „Приказки за пораснали деца“, в която са събрани 36 приказки за нещата около нас и между нас като честността , тишината, болката и смъртта. По един интересен и достъпен за всеки от нас начин, авторката ни е предоставила възможността да се замислим и да се освободим от оковите си.

Кристина Казакова, Хеликон Пловдив - център

Книга, изпълнена с  необятния свят на приказките и поуката от тях,  с живота и с истините  за него. Но не налагани ни от  авторката, а такива,  до които достигаме чрез  възможността за  размисъл и собствени  изводи, към които ни подтиква текстът.

Интересният  подход прави книгата на Мадлен Алгафари  подходяща както за малките читатели, така и за възрастните, съхранили детето в себе си. сега това дете във всеки от нас има възможност да се покаже и да проговори.

Диана Иванова, Хеликон Пловдив - Център

Днес прочетох книгата на Мадлен Алгафари “Приказки за пораснали деца“ и всички образи на героите са много ярки в моето съзнание. Книгата е под формата на сборник с 36 приказки, тъй като най-стария метод на терапия е именно приказката. В тези приказки има юнаци, змейове, подземни царства, принцеси. Всъщност това са образите на болката, любовта, гордостта, страха, гнева - все чувства, които всеки човек изпитва. А посланието, което носи заглавието е  за всички онези, които не са загубили чистотата на детската душа. За всички, които успяват да съчетаят невинността, добротата, с отговорността, която всеки поема, когата порасне. Тази книга докосва душата, тя лекува душата. Помага й да се събуди и осъзнае, да оцени всичко стойностно, смисъла на живота. Всички, които търсят себе си в този живот имат книгата, с която да го направят.

Дани Петкова, Хеликон Добрич